ငါးပိရည္လို႕ ဆိုလိုက္ရင္ တခ်ဳိ႕က ႏွာေခါင္း႐ွဳံ႕ၾကျပီး တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ႀကိဳက္ၾကပါတယ္ မာမာကေတာ့ ငါးပိရည္သာပါရင္ အသားဟင္း မလိုေအာင္ကို ႀကိဳက္သူတေယာက္ပါ။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးပိၾကိဳက္ၾကသူ ဘယ္သူမဆို အားလံုးက်ဳိတတ္တဲ့ ငါးပိရည္က်ဳိျပီး ေဖ်ာ္စ႐ာ ျပင္ဆင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးကာ အညွာမ်ားျဖဳတ္ျပီး ေလွာ္ထားပါ။
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ။
- ပုဇြန္ေျခာက္မ်ား ညက္ပါက င႐ုတ္သီးအေလွာ္ေတာင့္မ်ားကို ထည့္ေထာင္းပါ။
- ေထာင္းျပီးသားမ်ားႏွင့္အတူ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငါးပိရည္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ။
- ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment