ဒီေန႔ေတာ႔ ဂဏန္းသားနဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ ျဖစ္ပါတယ္ ဆီျပန္ဟင္းေတြ အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္တဲ့အခါ အခုလို ထမင္းကို အရသာ အစံုေလးေတြနဲ႔ ေၾကာ္စားတဲ့ အခါမွာေတာ့ အေျပာင္းအလဲ အေနႏွင့္ စားခ်င္စဖြယ္ ျဖစ္ေစမွာပါ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ ထမင္းေၾကာ္နည္းကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူး (ထမင္းခ်က္ရန္)
- ဂဏန္းအသား - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း ( ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- မုံလာဥနီ - အနည္းငယ္
- ပဲစိမ္းသီး အေစ႔ - အနည္းငယ္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
- သခြားသီး - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည္႔ျပီး ခလုတ္ႏွိပ္ကာ ခ်က္ေပးပါ
- ခလုတ္တက္ျပီးူ ထမင္းက်က္ပါက အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
- ပဲစိမ္းသီး အေစ႔ကို ျပင္ထားပါ
- ဂဏန္းသားကို ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ မံုလာဥနီႏွင့္ ပဲစိမ္းသီးအေစ႔ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးျပီး ဂဏန္းသားကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းကို တစ္မိနစ္သာသာေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ျဖဴ း၍ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ဂဏန္းသား ထမင္းေၾကာ္ ပူပူေလးကိုႏွစ္သက္ရာ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ ေဂၚဖီခ်ဥ္ သခြားသီးတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment