ဒီေန႔ေတာ႔ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အဆင္ေျပေစမဲ့ အသီးအရြက္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ အသားဟင္းေတြ စားရတာ ႐ိုးလာျပီ ဆိုရင္ေတာ့ အခုလို အသီးအ႐ြက္ေလးေတြဘက္ လွည့္ျပီးေၾကာ္စားၾကည္႔ရေအာင္ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အကြင္းလိုက္ရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ဆယ္ခက္
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္းထုတ္ - ႏွစ္႐ြက္
- ေလးစိပ္ စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- အတံုးေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲသီး - သံုးေတာင့္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ပန္းေဂၚဖီ တ႐ုတ္မုန္႕ညွင္း မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္ တမိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment