ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္မွဳန္႕ - ေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ၄ဗူး
- ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ - ေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ေရ - လိုသေလာက္
- ထုံး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ထံုးေရၾကည္လုပ္ရန္ ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္ ၃လံုး
- ႏွမ္းေထာင္း - တမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ေနၾကာဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- စဥ္႔နီတံုး - သန္႔သန္႔တခု
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္မွဳန္႕ႏွင္႔ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ကို ေရာနယ္ျပီး ေရကိုနည္းနည္းျခင္းထည့္ကာ နယ္ေပးပါ
- ေရတခါထဲ ထည့္ပါက မုန္႕သားေပ်ာ့ပ်ဲႀကီး ျဖစ္သြားႏိူင္လို႕ ေရကို ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးပါ
- မုန္႕သား ညက္လာေအာင္ ၅မိနစ္ေလာက္ အနည္းဆံုး နယ္ေပးပါ
- ထံုးႏွင့္ေရကို ဇလံုသန္႕သန္႕ထဲထည့္ျပီး တညသိပ္ အနည္ထိုင္ေပးထားပါ
- စဥ့္နီတံုး (သို႔) ခပ္ျပားျပား ပလပ္စတစ္ အထူသား သန္႕သန္႕တခု အဆင္သင့္ျပင္ထားပါ
- မုန္႕သားလံုးျပီးျပီဆိုတာနဲ႕ ထံုးမ်ားမပါေအာင္ အိုးသန္႕သန္႕ထဲ အသာေလာင္းထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ထံုးေရဆူလာတာနဲ႕ မုန္႕သားအလံုးကို အလံုးလိုက္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးမဖံုးဘဲ ၇မိနစ္ျပဳပ္ေပးပါ
- မုန္႕သားအက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ လွည့္ေပးပါ
- ၇မိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ မုန္႕သားၾကည္လာျပီး အေပၚတ၀က္က်က္သြားေသာ မုန္႕လံုးကို ဇလံုတလံုးထဲ ဆယ္ျပီးထည့္ေပးပါ
- မုန္႕သားမေအးခင္ မုန္႕သားကို မြေနေအာင္ ထိုးေျချပီး ဟင္း႐ြက္ဆီ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထည့္ကာ နယ္ေပးပါ
- ေရာနယ္ျပီးတာနဲ႕ မက်ည္းေစ့ တေစ့စာေလာက္ ယူျပီး စဥ့္နီတံုး သန္႕သန္႕ေပၚမွာ မုန္႕သားကိုတင္ျပီး လက္ဖေနာင့္ႏွင့္ ဖိကာ ေ႐ွ႕တိုးေနာက္ဆုတ္ ၅ခ်က္ေလာက္ လွိမ့္ေပးပါ
- မုန္႕လွိမ့္ေနစဥ္ လက္ကပ္လာလ်ွင္ လက္ကိုေရစြတ္ျပီး မုန္႕သားကုန္တဲ့အထိ လွိမ့္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႕ မုန္႕ေပါင္းမည့္ ေအာက္ခံအိုးကို ေရတ၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- လွိမ့္ထားေသာ မုန္႕မ်ားကို ေပါင္းအိုးဇကာထဲ ထည့္ေပးပါ
- ေအာက္ခံအိုး ေရဆူတာနဲ႕ မုန္႕ေပါင္းဇကာကို အဖံုးအုပ္ကာ အိုးေပၚတင္ေပးပါ
- မီးအားျပင္းျပင္းႏွင့္ မိနစ္၂၀ေပါင္းေပးျပီးရင္ မုန္႕ဗိုင္းေတာင့္ရပါျပီ
ႏွမ္းေထာင္းျပဳလုပ္ရန္
- ႏွမ္းျဖဴ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ညိဳလာတဲ့ထိ ေလွာ္ေပးပါ
- ႏွမ္းအေရာင္ ညိဳလာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္အတူ င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ကာ မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါက ႏွမ္းေလွာ္ရပါျပီ
မုန္႕ပြဲျပင္ရန္
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ မုန္႕ဗိုင္းေတာင့္မ်ားထည့္ျပီး ပဲဆီႏွင့္ ႏွမ္းေထာင္းအေနေတာ္ထည့္ကာ နယ္ေပးျပီး စားပြဲျပင္ေပးပါ
No comments:
Post a Comment