Saturday, 23 April 2016

င႐ုတ္သီးစိမ္း ႐ွမ္းနံနံအုပ္တဲ့ ငါးခ်ဥ္စပ္ဟင္း









ဒီေန႕ေတာ့ ေအးခ်မ္းေနတဲ့ ရာသီဥတုေလးမွာ လိုက္ဖက္မဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္း ႐ွမ္းနံနံအုပ္ထားတဲ့ ငါးဟင္းခ်ဥ္စပ္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္ ေမႊးျပီးစားေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Basa ငါး - 500 g
  2. ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္း  - စားႏိူင္သေလာက္
  4. င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  7. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  10. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငါးကို ေရေဆးျပီး လက္၃လံုးေလာက္ေလးေတြ တံုးထားပါ
  2. တံုးထားေသာငါးကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီ  ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို ပံုမွာပါတဲ့အတိုင္း လွီးထားပါ
  4. ပန္းကန္တခုထဲမွာ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ နႏြင္းမွဳန္႕ တို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  5. မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ စိမ္ထားေပးပါ
  6. ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  7. ဆီသတ္နံ႕ သက္းလာတာနဲ႕ ငါးအသားမာလာတဲ့အထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  8. ငါးအသားမ်ားမာလာတာနဲ႕  ငါးဟင္းထဲကို မက်ည္းသီးအဖတ္မ်ားဖယ္ကာ မက်ည္းသီးမွည့္ရည္ ထည့္ေမႊပါ
  9. ငါးဟင္းအိုးထဲကို ေရကို ျမဳပ္ေလာက္႐ံုေလာက္ထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  10. ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ဆီျပန္ကာနီးတာနဲ႕ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္အုပ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ငါးဟင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ

No comments:

Post a Comment