ဒီေန႕ေတာ့ ေအးခ်မ္းေနတဲ့ ရာသီဥတုေလးမွာ လိုက္ဖက္မဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္း ႐ွမ္းနံနံအုပ္ထားတဲ့ ငါးဟင္းခ်ဥ္စပ္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္ ေမႊးျပီးစားေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Basa ငါး - 500 g
- ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို ေရေဆးျပီး လက္၃လံုးေလာက္ေလးေတြ တံုးထားပါ
- တံုးထားေသာငါးကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို ပံုမွာပါတဲ့အတိုင္း လွီးထားပါ
- ပန္းကန္တခုထဲမွာ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ နႏြင္းမွဳန္႕ တို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
- မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ စိမ္ထားေပးပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ သက္းလာတာနဲ႕ ငါးအသားမာလာတဲ့အထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ငါးအသားမ်ားမာလာတာနဲ႕ ငါးဟင္းထဲကို မက်ည္းသီးအဖတ္မ်ားဖယ္ကာ မက်ည္းသီးမွည့္ရည္ ထည့္ေမႊပါ
- ငါးဟင္းအိုးထဲကို ေရကို ျမဳပ္ေလာက္႐ံုေလာက္ထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ဆီျပန္ကာနီးတာနဲ႕ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္အုပ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ငါးဟင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
No comments:
Post a Comment