ဒီနေ့တော့ ကြက်ရင်ပုံသားကို ပြုပ်ဖြစ်ပါတယ် ကြက်သားပြုပ်ပြီးကာမှ ကြက်သားပြုပ်ကြီးဘဲ သက်သက် မစားချင်တာမို့လို့ ဒီတခါတော့ ဆီချက်ခေါက်ဆွဲ လုပ်စားဖြစ်သွားပါတယ်။
အိမ်မှာဘဲ အလြယ္တစ္ကူ လုပ်စားလို့ရတဲ့ ဆီချက်ခေါက်ဆွဲ ဖြစ်သလို ကိုယ့်လျှာ အရသာနဲ့ ခံတွင်းတွေ့မဲ့ ဆီချက်လေးမို့လို့ မာမာပြင်ဆင်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေလိုက်ပါတယ်ရှင်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
- ကြက်ရင်ပုံသား - 150 g
- ခေါက်ဆွဲခြောက် - 200 g
- ဆီ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ဗူး တစ္ဗူးသာသာ
- နှမ်းဖြူ - ထမင်းစားဇွန် သုံးဇွန်း
- ကြက်သွန်ဖြူကြော် - ထမင်းစားဇွန်း ၃ဇွန်း
- ကင်းမွန်ငံပြာရည် - လဖက်ရည် အကြမ်းပန်းကန် တစ်လုံး
- ပဲငံပြာရည်အနောက် - ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်း
- အရသာမှုန့် - အနည်းငယ်
- မြေပဲ - ထမင်းပေါင်းအိုး ဆန်ချင်ခွက် တစ္ဗူး
- ကြက်သွန်မိတ် - အနည်းငယ်
- နာနတ်ပွင့် - တစ်ပွင့်
- ဆား - လက်ဖက်ရယ်ဇွန်း တစ်၀က်
ပြင်ဆင်ပုံ
- ကြက်သားကို ရေဆေးပြီး ဆားနှင့်နယ်ကာ ရေမြုပ်အောင်ထည့်ပြီး နာနတ်ပွင့် ထည့်ကာ ရေခမ်းအောင် ပြုပ်ပေးပါ
- ကြက်သားကျက်သွားပါက ပုံပါအတိုင်း လွီးထားပါ
- ခေါက်ဆွဲကို ရေနွေးဆူဆူမှာ အနေတော် ပျော့အောင်ပြုပ်ပေးပြီး ခေါက်ဆွဲနှင့် ရေနွေးကို ဇကာထဲသြန္ခ်ျပီး ရေလေးထပ်လောက်ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
- ရေစစ်သွားသော ခေါက်ဆွဲကို ပဲငံပြာရည် အနောက်ဖြင့် နယ်ထားပေးပါ
- မြေပဲကိုလှော်ပြီး အခြံခြ်တ္ကာ မညက်တညက် ထောင်းထားပါ
- ကြက်သွန်ဖြူ ကြော်ပြီးသားကို မညက်တညက် ချေထားပါ (လဖက်ထဲထည့်တဲ့ ကြက်သွန်ဖြူဆိုရင် ပိုကောင်းပါတယ် )
- ဆီကို အပူပေးပြီး ဆီပူလာပါက မီးကိုလျှော့လိုက်ပြီး နှမ်းကိုထည့်ကြော်လိုက်ပါ ထည့်ကြော်ပြီးတာနဲ့ မီးဖိုပေါ်က ချပေးပါ
- ကြက်သွန်မိတ်ကို ရေဆေးပြီး ခပ်သေးသေးလှီးထားပါ
- ငံပြာရည်နှင့် အရသာမှုန့်ကို အဆင်သင့်ပြင်ထားပါ
တစ်ပွဲစာပြင်ရန်
- ပဲငံပြာရည် နယ်ထားသော ခေါက်ဆွဲကို တပွဲစာယူပြီး ပန်းကန်ထဲ ထည့်ပေးပါ
- ကြက်သားထမင်းစားဇွန်း တဇွန်း အရသာမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တ၀က် မြေပဲမှုန့် ထမင်းစားဇွန်း တဇွန်း ဆီချက် ထမ်းစားဇွန်း တဇွန်းခွဲ ငံပြာရည် လက်ဖက်ရယ်ဇွန် တ၀က္သာသာ ကြက်သွန်ဖြူဆီချက် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဇွန်းနှင့် ကြက်သွန်မိတ်တို့ထည့်ကာ ကြက်ရိုးဟင်းခါး သခြားသီး အချဉ်တို့ နှင့်တွဲဖက်ကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
No comments:
Post a Comment