ဟင္းခ်က္ဖို႕ ျပင္ဆင္ရတာ လုပ္နည္းအဆင့္ေလးေတြ မ်ားေပမဲ့ သီခ်င္းေလး ဆုိညီးရင္း ဟင္းခ်က္ဖို႕ ျပင္ဆင္လိုက္ရင္ မပင္မပန္းဘဲ ျပီးသြားမဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ပါ ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းကို ျမိန္ေစမဲ့ ၾကက္သားလံုး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 200 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဗီနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
- ပန္းေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တစ္လံုးစာ
- မံုလာဥနီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္
- ေ႐ႊပဲသီး - ဆယ္႔ႏွစ္ေတာင့္
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ငါးေတာင့္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ေျခာက္မႊာ
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဂ်ဳံမွဳန္႕- ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ေရ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုးသာသာ ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ရန္ႏွင့္ ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္
ၾကက္သားလံုးအတြက္ ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္သုတ္ေပးကာ ဗလင္ဒါထ့ဲထည့္ပါ
- ၾကက္သားႏွင့္အတူ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕ပါထည့္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ႀကိတ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ တလံုးကို ပံုပါအတိုင္း ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္ဥကို ေၾကေနေအာင္ ခေလာက္ထားပါ
- ႀကိတ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ႏွမ္းဆီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ သမေအာင္ ေရာနယ္ကာ အေနေတာ္ အလံုးေလးမ်ား လံုးေပးပါ
- လံုးျပီးေသာ ၾကက္သားကို ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္အရင္ဆံုး လူးေပးပါ
- ဂ်ဳံမွဳန္႕လူးထားေသာ ၾကက္သားလံုးကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥထဲ ႏွစ္ေပးပါ
- ၾကက္ဥႏွစ္ထားေသာ ၾကက္သားလံုးကို ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ထဲမွာ တခါထပ္လူးေပးပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ဆီကိုအပူေပးျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ေၾကာ္ပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို လွည့္ေပးပါ
- ၾကက္သားလံုးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
ေဆာ့အတြက္ ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ သၾကား ဗီနီကာ ငံျပာရည္ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာတို႕ကို ေရာျပီး သၾကားေပ်ာ္တဲ့အထိ ေမႊထားပါ
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ေကာ္မွဳန္႕ကို ေရ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာႏွင့္ ေကာ္မွဳန္႕ေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ထားပါ
အသီးအ႐ြက္မ်ား ျပင္ဆင္ပံု
- ပန္းေဂၚဖီကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေ႐ႊပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေၾကာသင္ေပးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး သင့္သလို လွီးေပးထားပါ
ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္
- ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းကို အပူေပးလိုက္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- မိနစ္၀က္ခန္႕ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ မံုလာဥနီ ပဲသီး ပန္းေဂၚဖီတို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဆာ့ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရထည့္ျပီး ေရဆူ႐ံုေလး တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ ေကာ္ရည္ကိုထည့္ျပီး ပ်စ္လာေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ေကာ္ရည္ပ်စ္လာတာနဲ႕ က်န္ေနေသာ ေ႐ႊပဲသီးႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ ထည့္ေမႊကာ မီးပိတ္ေပးျပီး စားပြဲျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment