Thursday, 31 March 2016

ၾကက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္










ထမင္း ေပါင္မုန္႕တို႕နဲ႕ အဆင္ေျပစြာ စားသံုးႏိူင္မဲ့ ၾကက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ေၾကာ္ရတာ နည္းနည္းေလး လက္၀င္ေပမဲ့ စားရတာေတာ့ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ၾကက္သားျပဳပ္ရာမွာလည္း ၾကက္သားအႏုအရင့္ေပၚ္ မူတည္ျပီး ေရကို ခ်င့္ခ်ိန္ျပီးထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးရပါတယ္။

ေရမ်ားလြန္းရင္လည္း ၾကက္သားက ေရမခမ္းခင္ အရမ္းႏူးျပီး ေက်သြားတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္႐င္ပံုသား - တစ္ကီလို
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  3. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္မႊာ
  6. င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. ေရ - ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးပါ
  8. ဆီ - တစ္လီတာခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ရင္ပံုသားမ်ားကို ေရေဆးျပီး  ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးထားပါ
  • အိုးအသားထူျပီး ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးထဲမွာ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ပါ
  • ေရကို ၾကက္သားအိုးထဲမွာ ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ေနတုန္း ေရမခမ္းခင္ ၾကက္သားကို ဇြန္းႀကီးႀကီးျဖင့္ ဖိေခ်ေပးပါ
  • ဖိေခ်ႏိူင္ေလ ၾကက္သားက မြေလမို႕လို႔ ခပ္နာနာ ဖိေခ်ေပးပါ
  • ၾကက္သားမ်ားေက်ျပီး မြလာတာနဲ႕ ဆီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ကာ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ေအာက္ေျခမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ဆီအျမဳွပ္မ်ား အေပၚယံကို တက္လာျပီး ၾကက္သားအနည္းငယ္ ႂကြတ္လာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ဆီစစ္ဇကာထဲ ဆယ္ထည့္ေပးျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ဆီစစ္တာနဲ႕ စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ေနေသာ ၾကက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment