ထမင္း ေပါင္မုန္႕တို႕နဲ႕ အဆင္ေျပစြာ စားသံုးႏိူင္မဲ့ ၾကက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ေၾကာ္ရတာ နည္းနည္းေလး လက္၀င္ေပမဲ့ စားရတာေတာ့ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ၾကက္သားျပဳပ္ရာမွာလည္း ၾကက္သားအႏုအရင့္ေပၚ္ မူတည္ျပီး ေရကို ခ်င့္ခ်ိန္ျပီးထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးရပါတယ္။
ေရမ်ားလြန္းရင္လည္း ၾကက္သားက ေရမခမ္းခင္ အရမ္းႏူးျပီး ေက်သြားတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္႐င္ပံုသား - တစ္ကီလို
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ဆယ္မႊာ
- င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ေရ - ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ေပးပါ
- ဆီ - တစ္လီတာခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္ရင္ပံုသားမ်ားကို ေရေဆးျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးထားပါ
- အိုးအသားထူျပီး ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးထဲမွာ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ပါ
- ေရကို ၾကက္သားအိုးထဲမွာ ၾကက္သားျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ေနတုန္း ေရမခမ္းခင္ ၾကက္သားကို ဇြန္းႀကီးႀကီးျဖင့္ ဖိေခ်ေပးပါ
- ဖိေခ်ႏိူင္ေလ ၾကက္သားက မြေလမို႕လို႔ ခပ္နာနာ ဖိေခ်ေပးပါ
- ၾကက္သားမ်ားေက်ျပီး မြလာတာနဲ႕ ဆီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ကာ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ ေအာက္ေျခမကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ဆီအျမဳွပ္မ်ား အေပၚယံကို တက္လာျပီး ၾကက္သားအနည္းငယ္ ႂကြတ္လာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအၾကမ္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ဆီစစ္ဇကာထဲ ဆယ္ထည့္ေပးျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ဆီစစ္တာနဲ႕ စားသံုးရန္ အသင့္ျဖစ္ေနေသာ ၾကက္သားအမြ အစပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment