Tuesday, 1 March 2016

ဖရဲခွံ ကြက်သားဟင်း


ဒီေန႕ေတာ့ ဖရဲသီးအခြံနဲ႕ ၾကက္သား အရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္း ခ်က္ပါတယ္ ထံုးစံအတိုင္း ဖရဲသီးအသားကို စားျပီး အျပင္က အစိမ္းေရာင္ အခြံကိုခြာကာ အလယ္မွ အသားအျဖဴေရာင္အခြံကို ခ်က္ထားတာပါ ဗူးသီး ေဂၚရခါးသီးတို႕လိုဘဲ စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။



ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အျပင္ခြံ အစိမ္းေရာင္ကိုခြာျပီး လက္၂လံုးေလာက္ အေနေတာ္ တံုးထားေသာ ဖရဲခြံ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂လံုး
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  4. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  5. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ၾကက္သား - 300 g
  8. ေရ - တ႐ုတ္ဟင္း႐ည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂လံုး
  9. ၾကက္သြန္နီ - ေထာင္းျပီးသား ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  10. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေထာင္းျပီးသား အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  11. ခ်င္း - ေထာင္းျပီးသား လက္တစ္ဆစ္
  12. စပါးလင္ - ေထာင္းျပီးသား လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဇာက္နက္နက္ အိုးတစ္လံုးထဲကို အျပင္ခြံခြာကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ တံုးထားေသာ ဖရဲခြံမ်ား  အေနေတာ္ တံုးထားေသာ ၾကက္သား ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း စပါးလင္ ငံျပာရည္ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာျပီးနယ္ေပးပါ။
  • အားလံုးနယ္ျပီးပါက ေရ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာေလာက္ထည့္ျပီး ဟင္းအိုးကို လံုးခ်က္ တည္ေပးပါ။
  • ဟင္းအိုး ပြက္ပြက္ဆူလာပါက အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္ေပးပါ။
  • ဟင္းရည္ဆူျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ။
  • ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ဖရဲခြံမ်ား ႏူးလာပါက အ႐သာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ၾကက္သားဖရဲခြံေသာက္ဆမ္း ဟင္းရည္ကို စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment