ဒီေန႕ေတာ့ ဖရဲသီးအခြံနဲ႕ ၾကက္သား အရည္ေသာက္ဆမ္းဟင္း ခ်က္ပါတယ္ ထံုးစံအတိုင္း ဖရဲသီးအသားကို စားျပီး အျပင္က အစိမ္းေရာင္ အခြံကိုခြာကာ အလယ္မွ အသားအျဖဴေရာင္အခြံကို ခ်က္ထားတာပါ ဗူးသီး ေဂၚရခါးသီးတို႕လိုဘဲ စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အျပင္ခြံ အစိမ္းေရာင္ကိုခြာျပီး လက္၂လံုးေလာက္ အေနေတာ္ တံုးထားေသာ ဖရဲခြံ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သား - 300 g
- ေရ - တ႐ုတ္ဟင္း႐ည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - ေထာင္းျပီးသား ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေထာင္းျပီးသား အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခ်င္း - ေထာင္းျပီးသား လက္တစ္ဆစ္
- စပါးလင္ - ေထာင္းျပီးသား လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဇာက္နက္နက္ အိုးတစ္လံုးထဲကို အျပင္ခြံခြာကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ တံုးထားေသာ ဖရဲခြံမ်ား အေနေတာ္ တံုးထားေသာ ၾကက္သား ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း စပါးလင္ ငံျပာရည္ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာျပီးနယ္ေပးပါ။
- အားလံုးနယ္ျပီးပါက ေရ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာေလာက္ထည့္ျပီး ဟင္းအိုးကို လံုးခ်က္ တည္ေပးပါ။
- ဟင္းအိုး ပြက္ပြက္ဆူလာပါက အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္ေပးပါ။
- ဟင္းရည္ဆူျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ။
- ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ဖရဲခြံမ်ား ႏူးလာပါက အ႐သာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ၾကက္သားဖရဲခြံေသာက္ဆမ္း ဟင္းရည္ကို စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment