Wednesday 30 March 2016

သံပုယိုသီး ပျားရည်စိမ်







အလုပ္မ႐ွိ အလုပ္႐ွာတယ္ဘဲ ေျပာရမလားေပါ့႐ွင္ တေန႕တေန႕ အိမ္ထဲမွာဘဲ အခ်ိန္ေတြ ကုန္ေနတတ္တဲ့အတြက္ ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ ဘာလုပ္ရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္းက ဒီေန႔ေတာ႔ အိမ္လည္သြားရင္း လက္ေဆာင္ရလာတဲ့ သံပုယိုသီးကို ပ်ားရည္နဲ႕စိမ္လိုက္ပါတယ္။

ပ်ားရည္စစ္စစ္ဟာ ကိုလက္စထေရာနဲ႔ ေသြးထဲက သၾကားဓာတ္ေတြ Level ကို ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲေပးႏုိင္ပါတယ္ အစာေၾကဖ်က္အားကို အလံုးစံု အကူအညီေပးတဲ့ အတြက္ မေကာင္းတဲ့ အဆီေတြကို က်န္မေနေစပါဘူး ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ေန႔တုိင္း တဇြန္း စားေတာ့ စားေပးသင့္ပါတယ္။

lemon juice ဟာ ၀ိတ္က်ဖို႔အတြက္ အဆင္ေျပေစပါတယ္ တကယ္ အက်ိဳးရွိပါတယ္ အ၀လြန္ျခင္းကို သိသိသာသာ ထိမ္းေပးေစတယ္ ေရဓာတ္ျဖည့္ေစၿပီး ကိုယ္တြင္း အဆီေတြကို ဖယ္ရွားေပးတဲ့ အသံုး၀င္တဲ့ အသီးတမ်ဳိးပါ။

ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ အခ်ဥ္ေၾကာက္ျပီး ပ်ားရည္နံ႕မႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ ၃ရက္ေလာက္ေနတာနဲ႕ အခ်ဥ္ဓါတ္ေလ်ာ့ျပီး ပ်ားရည္နံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းတာရယ္ ခံတြင္း႐ွင္းျပီး ရင္ေခ်ာင္ေစတာရယ္ အ၀လြန္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိူင္တာေတြရယ္ေၾကာင့္ အဆင္ေျပစြာ စားသံုးႏိူင္မဲ့ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သံပုယိုသီး - ၄လံုး
  2. ပ်ားရည္ - လိုအပ္သေလာက္ေ
  3. လလံုေသာ ဖန္ပုလင္း - တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  1. သံပုယိုသီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးပါ
  2. ျပီးတာနဲ႔ လက္တလံုးေလာက္ မ႐ွိတ႐ွိအထူ အကြင္းလိုက္ လွီးေပးပါ
  3. ထည့္မည့္ပုလင္းကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ေနလွန္းေပးထားပါ
  4. အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ လွီးထားေသာ သံပုယိုသီးမ်ားကို ပုလင္းထဲမွာ စီျပီးထည့္ေပးပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ အသီးမ်ား ျမဳပ္ေအာင္ ပ်ားရည္ကို ေလာင္းထည့္ျပီး အဖံုးကို ေလမ၀င္ေစရန္ လံုေအာင္ပိတ္ပါ
  6. အခန္းအပူခ်ိန္ အတိုင္းထားျပီး ၃ရက္ေျမာက္ေန႕ဆို အသီးမ်ား အိလာကာ ပ်ားရည္နံ႕သင္းလာျပီး စားလို႕ရပါျပီ
  7. အသီးမွအသားႏွင့္ အခြံမ်ားပါ ၀ါးစားႏိူင္သလို ထြက္လာေသာ အရည္ကိုလဲ ခံတြင္း႐ွင္းျပီး ထမင္းစားေကာင္း႐ံု ရင္ေခ်ာင္႐ံုအျဖစ္ တေန႔ကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေလာက္ ေသာက္ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment