ဒီတစ္ခါေတာ့ ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနရင္းက ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္မဲ႔ ေမႊးျပီးစပ္တဲ့ ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႕
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - စားႏိူင္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ တံုးေပးပါ
- တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ ဆားတို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လက္တစ္လံုးနီးပါး အထူရေအာင္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- ငရုတ္သီးေတာင္႔ကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ပထမဆံုး ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေတာင့္ေတြကို ေမႊးသြားေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားေပးပါ
- ထိုဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားကို အသားမာျပီး တင္းလာတဲ့အထိ ၅မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သားေၾကာ္ျပီးသြားတာနဲ႕ မံုလာဥနီကို အရင္ဆံုး တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေမႊေပးပါ
- ေနာက္ဆံုမွ င႐ုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကိုထည္႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ခပ္ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး မီးပိတ္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးပါ
- ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္ျပီး အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment