Friday, 18 March 2016

ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္



ဒီတစ္ခါေတာ့ ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနရင္းက ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္မဲ႔ ေမႊးျပီးစပ္တဲ့ ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
  2. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႕
  8. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  11. င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - စားႏိူင္သေလာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ တံုးေပးပါ
  2. တံုးထားေသာ ၾကက္သားကို ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ ဆားတို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  3. မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လက္တစ္လံုးနီးပါး အထူရေအာင္ လွီးထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  6. ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
  7. ငရုတ္သီးေတာင္႔ကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ထားပါ
  8.  ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ပထမဆံုး ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ 
  • ဆီပူတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေတာင့္ေတြကို ေမႊးသြားေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားေပးပါ 
  • ထိုဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားကို အသားမာျပီး တင္းလာတဲ့အထိ ၅မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သားေၾကာ္ျပီးသြားတာနဲ႕ မံုလာဥနီကို အရင္ဆံုး တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔  ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေမႊေပးပါ
  • ေနာက္ဆံုမွ င႐ုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကိုထည္႔ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ခပ္ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး မီးပိတ္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔  ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ေပးပါ
  • ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္ျပီး အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment