တခါတေလ အသားဟင္း ဆီျပန္ေတြ စားရတာ စိတ္ထဲ အီလယ္လယ္ ျဖစ္လာေလေတာ့ ဒီတခါ ျပည္ႀကီးငါးကို အစပ္ေၾကာ္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားဖို႕ျပင္ထားပါတယ္ ျပင္ဆင္ခ်ိန္ ေၾကာ္ခ်ိန္က သိပ္မၾကာဘဲ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သန္႕စင္ေဆးေၾကာထားေသာ ျပည္ႀကီးငါး - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၂ေကာင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး ၂ေတာင့္
- အာလူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
- သန္႕စင္ထားေသာ ျပည္ႀကီးငါးကို အ႐ွည္လိုက္ တ၀က္ျခမ္းေပးျပီး ပံုပါအတိုင္း လက္တလံုးစာေလာက္ ကန္႕လန္႕ျဖတ္ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းကို ေထာင္းထားပါ
- အာလူးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- လွီးထားေသာ ျပည္ႀကီးငါးကို ဆား င႐ုတ္ေကာင္း အာလူးမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ ေရာနယ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး အရသာနယ္ထားေသာ ျပည္ႀကီးငါးကို တခုျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- တဖက္က်က္လ်ွင္ တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ထားေပးပါ
- ျပည္ႀကီးငါး ေၾကာ္ထားေသာ ဆီမ်ားကို အိုးထဲမွာ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းစာေလာက္ဘဲ ခ်န္ထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာပါက ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment