Friday 4 March 2016

သင်္ဘောသီးခြစ် အစပ်ထောင်း






အိမ္က သေဘၤာပင္မွာ အသီးေတြမ်ားေနတာနဲ႕ ေသးတာေတြခူးျပီး အပ်င္းေျပေလး လူစံုတုန္း ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ သေဘၤာသီး အ႐ိုင္းေထာင္းေလး ေထာင္းစားျဖစ္ၾကတယ္ ႐ွဴး႐ွဴး႐ွဲ႐ွဲနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  2. ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၃ေကာင္
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ခန္႕ (အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
  4. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  6. ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  7. သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး ႐ွည္႐ွည္ေသးေသးေလးေတြရေအာင္ သေဘၤာျခစ္ျဖင့္ ျခစ္ထားပါ
  • ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ေဆးျပီး ေရနာ႐ီ၀က္ေလာက္ကာ ေရစစ္ထားပါ
  • ပုဇြန္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေလွာ္ကာ အခြံခြာ၍ ေၾကာဘက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ပုဇြန္ေလွာ္ကို မညက္တစ္ညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြကာ မညက္တစ္ညက္ ေရာေထာင္းပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ သေဘာၤသီး ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေထာင္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း အခ်ဳိမွဳန္႕ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္တို႕ႏွင့္ သံပုရာရည္ညွစ္ကာ ေရာျပီး ေလးငါးခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ စပ္စပ္ေမႊးေမႊး သေဘၤာသီး အ႐ိုင္းေထာင္းေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment