Friday 25 March 2016

ဆိတ်သားစင်းကော ဆီပြန်


ဒီေန႕ေတာ့ ေပါင္မုန္႕ ထမင္း ပလာတာ ကီးမား ခ်ပါတီ ပူရီတို႕နဲ႕ အဆင္ေျပသလို တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္မဲ့ ဆိတ္သားစဥ္းေကာ ခ်က္ျဖစ္လို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္သား - 500 g
  2. ကရေ၀း႐ြက္ - တစ္႐ြက္
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  5. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  6. မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  8. အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  10. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္တာနဲ႕ စဥ့္နီတံုးေပၚတင္ျပီး အသားမ်ား ေၾကသြားတဲ့ထိ ဓါးနဲ႕ ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းပါ
  • စဥ္းထားေသာ အသားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ မဆလာ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစေ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီးခပ္ေသးေသး အေခ်ာင္း႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  1. ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း ကရေ၀း႐ြက္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ
  2. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ အသားကို ထည့္ေမႊပါ
  3. အသားမ်ား လံုးေထြးမေနေစရန္ ဇြန္းျဖင့္ဖိဖိေခ်ကာ အေရာင္ေျပာင္းလာျပီး မာလာတဲ့ထိ ေမႊေပးပါ
  4. ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးဖံုးကာ တည္ေပးပါ
  5. ေရခမ္းကာနီး အိုးမကပ္ေစရန္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ပလာတာ ခ်ပါတီ ပူရီ ကီးမား ေပါင္မုန္႕ ထမင္းတို႕ႏွင္ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment