ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ယုိးဒယား ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ၃ခြက္
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးသာသာ
- အုန္းသီးမွဳန္႕ - 100 g (အုန္းသီးအေျခာက္မွဳန္႕ ျခစ္ျပီးသားကို သံုးထားပါတယ္)
- ထန္းလွ်က္ခဲ - 100 g ထန္းလ်ွက္မ႐ွိက( သၾကားကို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
- အခ်ဳိအရသာ ေပါ့ေပါ့ႀကိဳက္လ်ွင္ ထန္းလ်ွက္ကို ေလ်ာ့ျပီးက်ဳိပါ
အုန္းယိုထိုးရန္
- Ready made အုန္းသီးမွဳန္႕ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေက်ေသြားအာင္ မီးအပူေပးပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲ အရည္ေပ်ာ္လာပါက အမွဳိက္မပါေအာင္ အ၀တ္စသန္႕သန္႕ႏွင့္ စစ္ေပးပါ
- သန္႕စင္ထားျပီးေသာ ထန္းလ်ွက္ရည္ႏွင့္ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို အိုးထဲထည့္ျပီး ထန္းလ်ွက္ရည္ ခမ္းတဲ့ထိေမႊေပးပါ
- အုန္းယိုျဖစ္သြားပါက အေအးခံထားပါ။
အုန္းဆီခ်က္ရန္
- Ready made အုန္းႏို႕ဗူး 100 g ကိုဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းထဲ့ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ အုန္းဆီခ်က္ပါ
- အုန္ဒဆီခ်က္ေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး အုန္းႏို႕ပ်စ္လာခ်ိန္မွာ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
မုန္႕လံုးဖို႕အတြက္ ျပင္ပါမယ္
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကို ထည္႔ေပးျပီး ေရနည္းနည္းခ်င္း ထည္႔ကာ နယ္ေပးပါ
- မုန္႕သားေပ်ာ့ျပီး ေစးပိုင္လာပါက ေရပိုေနရင္ ခ်န္ထားလိုက္ပါ
- တခါတရံ အသံုးျပဳေသာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔မ်ား မတူတဲ႔အတြက္ ေရကိုတခါထဲ မထည့္ဘဲ ေျဖးေျဖးခ်င္းထည့္ျပီး မုန္႕သားကို နယ္ေပးပါ
- ေရကိုလိုသေလာက္ဘဲ သံုးေပးပါ
- မုန္႕သားေပ်ာ့လာပါက အ၀တ္ေရစိုေလး အုပ္ထားေပးကာ နာရီ၀က္ တနာရီေလာက္ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားေပးပါ
- အုန္းယိုကို ကြမ္းသီးဆံေလာက္ အလံုးေလးေတြ လံုးေပးထားပါ
- မုန္႕သားႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔သြားတာနဲ႕ မုန္႕သားကို ကြမ္းသီးေလာက္ အေနအထား ရေအာင္ယူျပီး လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ႏွင့္ ပြတ္ျပီး လံုးေပးပါ
- အလံုးေလးျဖစ္သြားတာနဲ႕ လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး အလယ္ကို အခ်ဳိင့္ေလးျဖစ္ေအာင္ လက္မႏွင့္ဖိလိုက္ပါ
- ခ်ဳိင့္သြားေသာေနရာသို႕ အုန္းယိုတခု ထဲ့လိုက္ပါ
- အုန္းယိုေပၚသို႕ မုန္႕သားႏွင္႔ ျပန္အုပ္ျပီး ဝိုင္းေနေအာင္ လံုးေပးပါ
- အုန္းယို မေပၚေအာင္ မုန္႕သားကို သတိထားျပီး အုပ္ေပးပါ
- အုန္းယိုေပၚေနပါက မုန္႕သားကို ေရပူထဲ ထည့္ျပီးျပဳပ္ခ်ိန္မွာ အုန္းယိုမ်ား အျပင္သို႕ ေပါက္ထြက္သြားတတ္ပါတယ္
မုန္႕လံုးႀကီးျပဳပ္ရန္
- ေရေအးကို ဇလံုတလံုးထဲမွာ ထည္႔ေပးထားပါ
- ငွက္ေပ်ာဖက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ သုတ္ေပးကာ ဆီႏွင္႔ သုတ္ေပးထားပါ
- မုန္႕သားအားလံုး အစာထည့္ျပီး လံုးျပီးပါက ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက လံုးထားေသာ မုန္႕လံုးမ်ားကို တလံုးခ်င္း ထည့္ေပးပါ
- မုန္႕သားက်က္ျပီး ေ႐ေပၚေပၚလာပါက မုန္႕အတြင္းသားမ်ား က်က္ေစရန္ သံုးမိနစ္ေလာက္ ထားျပီးမွ ဆယ္ေပးပါ
- ဆယ္ထားေသာ မုန္႕လံုးမ်ားကို ေရေအးဇလံုထဲ ထည့္ေပးျပီး ေအးသြားေလာက္ေတာ႔မွ ဆီသုတ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာဖက္ေပၚသို႔ ဆယ္ျပီး တင္ထားေပးပါ
- ေရစစ္ထားေသာ မုန္႕လံုးမ်ားအား ထိပ္အလယ္မွ ကပ္ေၾကးႏွင္႔ ကန္႔လန္႔ျဖတ္ ႏွစ္ခ်က္ညွပ္ေပးျပီး အုန္းဆီဆမ္းကာ စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment