ဒီတခါေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္နဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးေၾကာ္ျပီး ထမင္းေၾကာ္ တမ်ဳိးထဲနဲ႕ဟင္းလြတ္ ထမင္းေၾကာ္ တမ်ဳိးထဲနဲ႕ အဆင္ေျပ စားေကာင္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေလးဗူး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လုံး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပန္းေဂၚဖီ - အေနေတာ္ ငါးခက္
- ပဲေတာင့္ရွည္ - သံုးေတာင့္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ထည္႔ေပးကာ ခလုတ္ႏွိပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ထမင္းအိုး ခလုတ္တက္တာနဲ႔ ထမင္းျဖဴကို အေအးခံထားကာ ထမင္းမ်ားကို ဖြထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ပြလာတဲ႔အထိ ခေလာက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပားရိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသး အခက္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားေပးပါ
- အားလုံး အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္ပါမယ္
- ဒယ္အိုး တစ္လုံးကို အပူေပးျပီး ဆီထည္႔ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႔ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္ဥေၾကာ္ေနစဥ္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ထည္႔ေပးျပီး ၾကက္ဥက်က္ေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႔ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ မံုလာဥနီ ပဲသီးႏွင္႔ ဆားတို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ား ထည္႔ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခ်က္ျပီးအေအးခံထားေသာ ထမင္းျဖဴ ႏွမ္းဆီႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ ထည္႔ေပးျပီး အရသာ သမေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ သမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ထမင္းေၾကာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္ကို မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ေပးကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ အရသာမွဳန္႔ကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဳိမွဳန္႔ ၾကက္သားမွဳန္႔ အသီးအရြက္ အရသာမွဳန္႔ အစရွိသည္တို႔ကို အစားထိုးျပီး သံုးေပးပါ။
No comments:
Post a Comment