မေန႕က မာမာ့ေမြးေန႕မို႕ အလုပ္နည္းနည္းေလး မ်ားသြားခဲ့ေပမဲ့ ခ်စ္သူခင္သူေတြရဲ႕ ဆုေတာင္းသံေတြၾကားမွာ အရမ္းကို ေပ်ာ္ခဲ့ပီတိျဖစ္ခဲ့ရပါတယ္ အလုပ္ေလး နည္းနည္းမ်ားသြားလို႕ ဟင္းအသစ္ မခ်က္ျဖစ္ခဲ့တာမို႕လို႕ အရင္ေၾကာ္ထားတဲ့ ျပည္ႀကီးငါး အခ်ဳိေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ျပည္ႀကီးငါး ခ်က္နည္းေလးသိခ်င္လို႔ ေမးလာတဲ႔သူေတြ အတြက္ပါ ျပည္ၾကီးငါးတို႔ရဲ႕သဘာဝ ေရငံငါးမို႔နဲနဲေလး အနံ႔ရွိပါတယ္ သူ႔ကိုအနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ အရင္ဆံုး သံပုရာရည္နဲ႔နယ္ျပီးေဆးပါတယ္ ျပီးမွအရသာမ်ားနယ္ကာ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားျပီးမွ ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္ျပီးမွ ျပည္ႀကီးငါးကို ေၾကာ္ထားတာမို႔ ငါးအနံ႔ပိုျပီး ေပ်ာက္ေစပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- အေကာင္လိုက္ သန္႔စင္ထားေသာ ျပည္ၾကီးငါး - 300 g
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂ မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပည္ႀကီးငါး အရသာနယ္ရန္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆီကိုအရင္ဆံုး အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ထဲ႔ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ကိုထဲ႔ျပီး ေမႊးလာတဲ႔ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ထားေသာ ျပည္ၾကီးငါးကိုထဲ႔ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၂မိနစ္ေလာက္္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ငါးမွထြက္လာေသာ ေရခမ္းတဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ေရခမ္ျပီး ဆိုတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေမႊးျပီး စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ျပည္ၾကီးငါးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment