ၾကက္သားထဲက မထြက္နိုင္ေသာ မာမာ့ရဲ႕ဟင္းပြဲေလးထဲက ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သားကို အာလူးနဲ႕ေရာကာ မဆလာႏိူင္ႏိူင္ေလးနဲ႕ ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္ထားလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္အသည္းအျမစ္ အရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ရင္ပံုသား- 500g
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ - တလက္မခန္႕
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- အာလူး - အေနေတာ္ ၃လံုး (အာလူးကို အခြံခြာကာ အေနေတာ္တံုးျပီး ေရစိမ္ထားပါ)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
အရသာနယ္ရန္
- ၾကက္ရင္ပံုသားကို သင့္သလို တံုးထားျပီး ဆား မဆလာ နႏြင္း ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
င႐ုတ္သီးေထာင္းရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- သံုးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္း- လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း အားလံုးကို ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကိုၿပင္ထားပါ
- အာလူးကို အခြံခြာကာ အေနေတာ္တံုးျပီး ေရစိမ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အေနေတာ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပထမတရည္ ခမ္းခါနီးထိ တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ ေအာလူးကိုထည့္၍ ေနာက္ထပ္ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ကာ ဆက္တည္ပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာပါက မဆလာနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment