အာလူးဆို ဘယ္လိုလုပ္ေပးေပး အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ သားနဲ႕သမီးအတြက္ မၾကာမၾကာ လုပ္ေပးျဖစ္တဲ့ အေၾကာ္ေလးပါ ဒီလိုအေၾကာ္ေလးေၾကာ္တိုင္း အေမနဲ႕အေ၀းဆံုးမွာ ေရာက္ေနတဲ့ သားႀကီးကို အရင္ကထက္ ပိုျပီးလြမ္းမိပါတယ္ သူအရမ္းႀကိဳက္တဲ့ အာလူးေၾကာ္ေလး ေျပးျပီးေတာ့သာ ပို႕လိုက္ခ်င္ပါတယ္႐ွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အာလူး - အလံုးႀကီးႀကီး ၃လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (အာလူး အရသာနယ္ရန္ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ရန္ တ၀က္စီသံုးပါ)
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (အာလူးအရသာနယ္ရန္ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ရန္ တ၀က္စီသံုးပါ)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၃ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၅မႊာခန္႕
- ဆီ - လီတာ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- အာလူးကို အခြံခြာကာ အခြံခြာတဲ့ ဓါးနဲ႕ဘဲ ပါးပါးလွီးခ်ေပးပါ
- အားလံုးျပီးရင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ၃ခါေလာက္ ေရ ေဆးေပးပါ
- အာလူးအႏွစ္ေတြ ကုန္သြားရင္ ေရေအးနဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
- နာ႐ီ၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ေရစစ္ျပီး နႏြင္း ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ထည့္နယ္ထားေပးပါ
- ေဇာက္နက္တဲ့ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီ လီတာ၀က္ေလာက္ထည့္ကာ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အာလူးကို အရည္စစ္ျပီး အေနေတာ္ နည္းနည္းျခင္းယူကာ ဆီအိုးထဲထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- အက်က္ညီေအာင္ မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ
- အာလူးႂကြတ္႐ြလာျပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားေပးပါ
- အာလူးကုန္တဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး အာလူးေၾကာ္မ်ားကို အေအးခံထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာ မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ
- င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- အာလူးေၾကာ္ထားေသာ ဆီမ်ားထဲမွ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းေလာက္ကို အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီး႐ွိန္ေလ်ွာ့ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆား အေနေတာ္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္မၾကာေစဘဲ င႐ုတ္သီး က်က္တာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းျပီးအေအးခံထား
- အာလူးေၾကာ္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ေအးတာနဲ႕ ေရာေမႊျပီး အာလူးအစပ္ေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးကို စားနိုင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment