ဒီဟင္းေလးကို စားမိတိုင္း သတိရမိတာက ထမံသီျမိဳ႕က ႐ွမ္းနာဂအမ်ဳိးသမီးႀကီး ခ်က္ေကြ်းတဲ့ ငါးဟင္းကို အရမ္းသတိရမိပါတယ္။
သူတို႕ ျခံ၀င္းထဲမွာ စိုက္ထားတဲ့ အသီးအ႐ြက္ေတြရယ္ သူကိုယ္တိုင္ ထည့္ထားတဲ့ မုန္႕ညွင္းစိမ္း ႐ွမ္းခ်ဥ္ရယ္ ခ်င္းတြင္းျမစ္ထဲက ငါးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေတြကို ေရာျပီးခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းရည္ ေသာက္ဆမ္းဟင္းေလးပါ။
ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေတြနဲ႕ ထမံသီျမိဳ႕ျပင္နားက လက္ဘက္ခင္းနားမွာ စားခဲ့ၾကတာေတြက အျမဲအမွတ္တရ ျဖစ္ေစခဲ့တဲ့ ငါး႐ွမ္းမုန္႕ညွင္းခ်ဥ္ ခပ္စပ္စပ္ဟင္းရည္ ေသာက္ဆမ္းေလးကို ဒီေန႕ေတာ့ အလြမ္းေျပ ခ်က္မိသြားပါျပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Basa ငါး - 500 g
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- မုန္႕ညွင္းခ်ဥ္ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၇ပင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို ေရေဆးျပီး လက္၃လံုးေလာက္ေလးေတြ တံုးထားပါ
- တံုးထားေသာငါးကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျမစ္မ်ားကို ပံုမွာပါတဲ့အတိုင္း လွီးထားပါ
- အိုးတလံုးထဲမွာ အသီးအ႐ြက္မ်ား ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ဆီတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ားထဲ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူျပီး ဟင္းလံုးမိေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္မ်ား လံုးမိပါက အိုးအဖံုးဖြင့္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ ေက်ေအာင္ ေခ်ေပးပါ
- ခရမ္းသီးဖတ္မ်ား ေက်သင့္သေလာက္ ေက်လာတာနဲ႕ ငါးကို ၅မိနစ္ေလာက္ ၾကာေအာင္ ထည့္ေမႊပါ
- ငါးအသားမ်ားမာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရကို 500 ml ေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ ငါးအရည္ေသာက္ဆမ္း ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းရည္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment