ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးခူ - 450 g
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- စပါးလင္ - ႏွစ္လက္မေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - တစ္လက္မခန္႕
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- မက်ည္းသီးမွည့္ - လိုသေလာက္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ငါးေဆးနည္း
- ငါးခူကို ဗိုက္ကန္႕လန္႕ျဖတ္ခြဲကာ အထဲမွ အစာအိတ္ႏွင့္ မလိုတာေတြဖယ္ကာ ဆူးေတာင္မ်ား ခုတ္ေပးပါ
- ငါးခူကို ညွီနံ႕ထြက္ေစတဲ့ ငါးအညိွလံုးကို ထုတ္ေပးပါ
- ထိုအညွိလံုးပ ငါးရဲ႕ဆူးေတာင္ေအာက္နားမွာ ႐ွိတဲ့အတြက္ ဆူးေတာင္ေအာက္ဖက္နားက အသားကို အနည္းငယ္ကန္႕လန္႕ျဖတ္ လွီးခ်လိုက္ပါက အထဲမွ အညိဳေရာင္ အညွီလံုးေလး ထြက္လာပါလိမ့္မယ္ ထိုအညိွလံုးေလးကို ညွစ္ထုတ္ေပးပါ
- ဆူးေတာင္ ၂ဖက္လံုးရဲ႕ေအာက္ဖက္မွာ ႐ွိတဲ့အတြက္ ၂ဖက္လံုးကို ထုတ္ေပးပါ
- ထိုအညွိလံုး ထုတ္ေပးျပီးေသာ္လဲ ငါးခူရဲ႕ အရည္ခြံမွာ အညွိေတြ ထပ္႐ွိေနေသးပါတယ္
- ထိုအရည္ခြံမွ အညွိမ်ား ေပ်ာက္ေစရန္ အညွိလံုးမ်ားထုတ္ကာ ဆူးေတာင္မ်ား ေခါင္းမ်ား ခုတ္ေပးျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ငါးခူကို ဆား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း နႏြင္းအနည္းငယ္္ မက်ည္းသီးမွည့္ ကြမ္းသီးဆံေလာက္ထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
- ၂မိနစ္ေလာက္ နယ္ျပီးပါက ေရမ်ားမ်ားႏွင့္ စင္ေအာင္ေဆးပါ
- ေရေဆးျပီးသား ငါးအရည္ခြံကို ဓါးႏွင့္အသာျခစ္ခ်ျပီး ေနာက္ထပ္ေရေႏြးေႏြးေလးႏွင့္ စင္ေအာင္ ျပန္ေဆးထားပါ
ငါးအသားလႊာရန္
- ဓါးထက္ထက္ႏွင့္ ေၾကာ႐ိုးရဲ႕ ေဘးတဖက္ဆီမွ ဗိုက္ဖက္ဆီသို႕ ပံုပါအတိုင္း ခြဲခ်ပါ
- အ႐ိုးမွန္သမ်ွ ေၾကာ႐ိုးမွာ ကပ္က်န္ခဲ့ပါမယ္
- အ႐ိုးကို ဟင္းခ်ဳိ ဟင္းခါး ခ်က္ရာမွာသံုးရန္ ျပဳပ္ထားပါ
- ငါးအသားျပားကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြရေအာင္ လွီးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးအသားလႊာ လွီးျပီးသားကို ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆား နႏြင္းထည့္ျပီး အရသာနယ္္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို နုတ္နုတ္စဥ္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီးကို ခပ္နုတ္နုတ္ လီွးထားပါ
- စပါးလင္ႏွင့္ခ်င္းကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- မက်ည္းမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ စိမ္ထားပါ
- အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆို ဒယ္အိုးကိုဆီထည့္ျပီ မီးအပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ စပါးလင္ ခ်င္းႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- အနံ႕ေမႊးလာပါက အရသာနယ္ထားေသာ ငါးကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ ငါးအသားမ်ား မာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာတဲ့ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ အသားမ်ား ေၾကမသြားေစရန္ မေမႊေတာ့ဘဲ အိုးကို ကိုင္ျပီးလွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသားမာလာပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူျပီး ေရအနည္းငယ္ ခမ္းလာပါက ေရစိမ္ထားေသာ မက်ည္းမွည့္ကို အႏွစ္ထည့္ျပီး ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္ကာနီး င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕အုပ္၍ အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးကာ ေအာက္ေျခမကပ္ေအာင္ သတိထားျပီး တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္လာပါက င႐ုတ္ေကာင္းနံ႕ ေမႊးေမႊးေလးႏွင့္ ငါးခူအသားလႊာ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဆီျပန္ဟင္းကို သံုးေဆာင္ရန္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment