ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးကို facebook မွာ လာလာေမးၾကေပမဲ့ အခုရက္ထဲ အလုပ္အရမ္းမ်ားေနလို႕ မေရးႏိူင္ခဲ့၍ ဒီေန႕ေတာ့ ေရးလိုက္ပါျပီ ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္ရတာ နည္းနည္းေတာ့ နတ္ႀကီးပါတယ္ တခုခုေလး လြဲေခ်ာ္တာနဲ႕ ဒိန္ခ်ဥ္က ပ်က္သြားတတ္ပါတယ္။
အဓိက ကေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္ထည့္မည့္အိုး ႏို႕က်ဳိမည့္အိုး အသံုးျပဳမည့္ႏို႕တို႕က သန္႕ေနရပါမယ္ ဒိန္ခ်ဥ္ထည့္ မည့္အိုးကိုလဲ အိုးအသစ္ကိုသံုးျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေႏြးဆူဆူနဲ႕ထပ္ေဆးကာ ေရကိုေျခာက္ေသြ႕ေနေအာင္ ျပင္ထားရပါမယ္ ေနာက္တခါထပ္ထည့္လ်ွင္ အဆင္ေျပေစရန္ အိုးကိုေသခ်ာေဆးေၾကာျပီးမွ ျပန္သိမ္းထားပါ။
ဒိန္ခ်ဥ္ထည့္တာ အေကာင္းဆံုးကေတာ့ ေျမအိုးပါ ေျမအိုးမရႏိူင္ရင္ေတာ့ စတီးအိုးကို သံုးႏိူင္ပါတယ္
ႏို႕ထည့္ျပီးျပီဆိုရင္လဲ ထည့္ထားေသာႏို႕မ်ား ကြဲမထြက္ေစရန္ အိုးကို ဟိုေ႐ႊ႕ဒီေ႐ႊ႕ မေ႐ႊ႕မလုပ္ရပါဘူး ႏို႕ခ်ဥ္တဲ့ထိ တေန႐ာထဲမွာ မလွဳပ္ေအာင္ထားရပါမယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒိန္ခ်ဥ္ထည့္မည့္အိုးကို ေရ ေရေႏြးတို႕ႏွင့္ သန္႕စင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေသြ႕ေအာင္ လုပ္ထားပါ
- ဒိန္ခ်ဥ္အလ်ဥ္ ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ အရင္ဆံုး သန္႕ျပီးေျခာက္ေသြ႕ေနေသာ အိုးထဲမွာ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္းစာကိုထည့္ျပီး ဆူေအာင္က်ဳိျပီး ခပ္ေႏြးေႏြး အေနအထားရခ်ိန္မွာ ဒိန္ခ်ဥ္ထည့္မည့္ အိုးထဲကိုထည့္ျပီး အဖံုးဖံုးကာ ေနပူပူမွာ ေန႕တ၀က္ေလာက္ ထားလိုက္ပါ
- အတြင္းဘက္မွာ ႏို႕ေလးမ်ား ခဲလာျပီး ဒိန္ခ်ဥ္နံ႕ရလာပါက ဒိန္ခ်ဥ္စျပီးထည့္ရန္ ဒိန္ခ်ဥ္အလ်ဥ္ကို ရပါျပီ
ဒိန္ခ်ဥ္အိုးတည္ရန္
- ဒိန္ခ်ဥ္အလ်ဥ္ အရင္ဆံုး ထည့္ထားေသာအိုးကို အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း မေ႐ႊ႕ဘဲထားနိုင္ေအာင္ ေနရာတခုမွာ တည္ထားပါ
- ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္မည့္ႏို႕ကို ဆူပြက္လာေအာင္ ၁၀မိနစ္ခန္႕ တည္ေပးပါ
- ဆူျပီးေသာ ႏြားႏို႕ကို က်က္သည္းေႏြး အေနအထားရေအာင္ အေအးခံထားပါ
- လိုအပ္ေသာ အေႏြးဓါတ္ အေနအထားရတာနဲ႕ ဒိန္ခ်ဥ္အလ်င္ အသင့္ျပဳလုပ္ထားေသာ အိုးထဲသို႕ ႏို႕အနည္းငယ္ထည့္ကာ အိုးထဲမွ ဒိန္ခ်ဥ္အလ်ဥ္ အခဲေလးမ်ားကို ေခ်ေပးပါ
- ႏို႕ခဲေလးမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ က်န္ေနေသာႏို႕မ်ားကို ေလာင္းထည့္ကာ သမေအာင္ တခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးပိတ္ထားပါ
- ဒိန္ခ်ဥ္ ခ်ဥ္ေအာင္ထည့္ထားေသာအိုးကို ေနရာမေ႐ႊ႕ဘဲထားေပးပါ ေ႐ႊ႕မိပါက ႏို႕မ်ားကြဲထြက္ျပီး ဒိန္ခ်ဥ္မျဖစ္ေတာ့ပါ
- အခန္းအပူခ်ိန္ ေႏြးေသာေနရာျဖစ္ပါက ၆နာရီေလာက္ဆို ဒိန္ခ်ဥ္ရပါျပီ
- ရလာေသာ ဒိန္ခ်ဥ္ကို အနည္းငယ္ခ်န္ကာ ေနာက္ထပ္ ဒိန္ခ်ဥ္ထပ္ထည့္၍ ဆင့္ပြားလုပ္ႏိူင္ပါတယ္
- ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ပါက ေရခဲေသတၱာထဲေျပာင္းျပီး ထည့္ကာ ေရခဲ ထန္းလ်က္ရည္ သၾကား တို႕ႏွင့္ ႏွစ္သက္သလို စားႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment