ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေၾကာ္စားျပီး စိတ္ကူးရလာတာနဲ႕ အသီးအ႐ြက္ေတြလွီးျပီး ေကာ္ျပန္႕စိမ္း လုပ္စားျဖစ္သြားပါတယ္ ျပည္ႀကီးငါး ေၾကာ္နည္းကေတာ့ မာမာတင္ထားျပီးသားမို႕ ေကာ္ျပန္႕စိမ္းလိပ္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေၾကာ္ျပီးအဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ - ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္
- ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - မံုလာဥနီ
- ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ - ေဂၚဖီအႂကြတ္
- ေရေဆးထားေသာ - ဆလတ္႐ြက္
- Rice paper - ၁၂႐ြက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေၾကာ္ထားေသာ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ထဲ ထဲ့ျပီး စကကန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိစိမ္လိုက္ပါ
- စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားအေျခာက္တခ်ပ္ေပၚျဖန္႕တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
- ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ ဆလတ္႐ြက္တ႐ြက္ႏွင့္ မုန္လာဥနီကို ခင္းေပးပါ
- ေၾကာ္ထားေသာ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ကို ဆလတ္႐ြက္ အေပၚတင္ျပီး ပံုပါအတိုင္ လိပ္ေပးပါ
- ပံုထားေသာ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
- ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
- ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တစ္႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါလွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ျပင္ပါမယ္
- Tomato sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- Chili sauce ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရေႏြး ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း တို႕ကိုေရာေမႊေပးပါ
No comments:
Post a Comment