Saturday 12 March 2016

ငါးဇင္႐ိုင္း အိုးကပ္ဟင္း


ငါးဇင္႐ိုင္း ငါးေလးေတြရေတာ့ ဆီနည္းနည္းနဲ႕ အခ်ဥ္အိုးကပ္လး ခ်က္မိသြားခဲ့ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့ အိုးကပ္ခ်က္နည္းေလး  မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သန္႕စင္ထားေသာ ငါးဇင္႐ိုင္း - 400 gm
  2. ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  3. ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  5. မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းသာသာ
  6. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  7. ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ေလးဇြန္းသာသာ
  8. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ငါးအရသာနယ္ရန္
  • ငါးကိုအရင္ဆံုး ဆူးေတာင္မ်ားခုတ္ ဗိုက္ခြဲျပီး မလိုတာေတြထုတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ငါးကိုထဲ့ေပးပါ
  • ငါးထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာထဲ့ေပးပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံုထဲ့ေပးပါ
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာထဲ့ေပးပါ
  • အားလံုးထဲ့ျပီးပါက ငါးကိုအရသာ၀င္ေစရန္ နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဆီကိုအရင္ဆံုး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာမွ နႏြင္းမွဳန္႕ကို အရင္ဆံုးထဲ့ျပီးတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ထဲ့ေမႊပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးအရသာနယ္ကိုထဲ့ျပီး အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား မာျပီးတင္းသြားမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာပါက မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ထဲ့ေမႊျပီး အဖံုးအုပ္ျပီးျပန္ခ်က္ပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အိုးေအာက္ေျခ အရမ္းမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ငါးဇင္႐ိုင္း အိုးကပ္အခ်ဥ္ဟင္းေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment