ငါးဇင္႐ိုင္း ငါးေလးေတြရေတာ့ ဆီနည္းနည္းနဲ႕ အခ်ဥ္အိုးကပ္လး ခ်က္မိသြားခဲ့ပါတယ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့ အိုးကပ္ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သန္႕စင္ထားေသာ ငါးဇင္႐ိုင္း - 400 gm
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းသာသာ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ေလးဇြန္းသာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ငါးအရသာနယ္ရန္
- ငါးကိုအရင္ဆံုး ဆူးေတာင္မ်ားခုတ္ ဗိုက္ခြဲျပီး မလိုတာေတြထုတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ငါးကိုထဲ့ေပးပါ
- ငါးထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာထဲ့ေပးပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံုထဲ့ေပးပါ
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာထဲ့ေပးပါ
- အားလံုးထဲ့ျပီးပါက ငါးကိုအရသာ၀င္ေစရန္ နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီကိုအရင္ဆံုး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာမွ နႏြင္းမွဳန္႕ကို အရင္ဆံုးထဲ့ျပီးတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ထဲ့ေမႊပါ
- တမိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ
- င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးအရသာနယ္ကိုထဲ့ျပီး အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသားမ်ား မာျပီးတင္းသြားမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာပါက မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ထဲ့ေမႊျပီး အဖံုးအုပ္ျပီးျပန္ခ်က္ပါ
- ေရမခမ္းခင္ အိုးေအာက္ေျခ အရမ္းမကပ္ေစရန္ အိုးကို လွဳပ္လွဳပ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ငါးဇင္႐ိုင္း အိုးကပ္အခ်ဥ္ဟင္းေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment