ဟင္းခ်က္စရာ စဥ္းစားရတဲ့ အခ်ိန္က အိမ္႐ွင္မ တေယာက္အတြက္ အခ်ိန္မေပးႏိူင္တဲ့ ရက္ေတြမွာ ေတာ္ေတာ္ေလး ေခါင္းေနာက္ရပါတယ္ အဲဒီလိုအခါမ်ဳိးမွာ ေဈးကို ေခါက္တုန္႕ေခါက္ျပန္ မေလ်ွာက္ရေလေအာင္ ေရခဲေသတၱာႀကီး ဖြင့္လိုက္ပိတ္လိုက္နဲ႕ အခ်ိန္ေတြ မကုန္ရေလေအာင္ မာမာေတာ့ တခ်က္ခုတ္ ၂ခ်က္ျပတ္ ၾကက္သားအာလူး အေရာဟင္းေလးကို ခ်က္လိုက္တာက မ်ားပါတယ္။
ဒီေန႕ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ၾကက္သားအာလူးဆီျပန္ ခ်က္နည္းေလးက အရင္ဟင္းခ်က္နည္းေတြ အတိုင္းေပမဲ့ ကရေ၀း႐ြက္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ထားတဲ့ ကရေ၀း႐ြက္နံ႕ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ၾကက္သားအာလူးအေရာ ဆီျပန္ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သား - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - အေနေတာ္ တဥ
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ကရေ၀း႐ြက္ -၂႐ြက္
- အာလူး အေနေတာ္ -၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ေရာခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ တံုးထားကာ ေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း ကရေ၀း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးတဲ့ထိ ဆက္တည္ေပးပါ
- ၾကက္သားႏူးပါက ေရစိမ္ထားေသာ အာလူးကို ဆယ္ထည့္ျပီး အာလူးႏူးေလာက္႐ံု ေရထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက. ကရေ၀း႐ြက္ အနံ႕သင္းသင္းေလးနဲ႕ ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ေမႊးေမႊးေလး စားသံုးႏိူ
No comments:
Post a Comment