သာကူက်ဳိခ်ိန္ အခ်ိန္မၾကာေပမဲ့ အိုးေတြခြက္ေတြ ေဆးရတာေတာ့ အလုပ္႐ွဳပ္လြန္းတဲ့ မုန္႕တမ်ဳိးပါ သာကူက်ဳိနည္းကေတာ့ မၾကာခန တင္ျပီးသားမို႕ ထပ္မေရးေတာ့ဘဲ ဒီတစ္ခါေတာ႔ အုန္းဆီခ်က္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အသင္႔လုပ္ျပီးသား သာကူျပင္ - မုန္႕ပြဲျပင္ရန္ တပြဲစာ
- အုန္းႏို႕ - 400 ml
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
အုန္းဆီခ်က္ရန္
- အုန္းနို႕ႏွင့္ ဆီ ဆားတို႕ကို အိုးတလံုးထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ တည္ေပးပါ
- အုန္းဆီခ်က္ေနစဥ္ အုန္းဆီမ်ား ေဝက်တတ္ေသာေၾကာင့္ မၾကာမၾကာေမႊေပးျပီး မီးမမ်ားေစရန္ သတိထားေပးပါ
- အုန္းႏို႕မ်ား တျဖည္းျဖည္း ခမ္းလာျပီး ဆီျပန္ထြက္လာျပီး ဆီထဲတြင္ အုန္းႏို႕မ်ား ဥလာျပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚက ခ်ေပးထားပါ။
ျပင္ဆင္ပံု
- သာကူျပင္ကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- လွီးထားေသာ သာကူျပင္ကို ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္မွာ မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ေပးထားပါ
- အဆင္သင့္ ျပင္ထားေသာ သာကူျပင္ေပၚသို႕ ခ်က္ထားေသာ အုန္းဆီကို ဆမ္းေပးကာ စားပြဲေလး ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ
- အရသာ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕ အုန္းဆီနံ႔ေလးေမႊးေနကာ စားလို႔အရမ္းေကာင္းလြန္းတဲ႔ သာကူျပင္အုန္းဆီဆမ္းေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment