Monday, 25 April 2016

အာလူး တန်ပူရာကြော်





မြမြ႐ြ႐ြေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းေစတဲ့ အာလူးေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ အသီးအ႐ြက္ အရမ္းစားတဲ့ သမီးေလးအတြက္ စပါယ္႐ွယ္ ျပင္ေပးရတဲ့ အာလူးေၾကာ္ေလးပါ ကေလးလူႀကီး ႏွစ္သက္ၾကမွာမို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အာလူး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • ပဲအစိမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္ 
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆန္စိမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • baking sodar - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နံနံပင္ အေျခာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ နံနံပင္ထည္ာရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  1. အာလူးကို အခြံခြာျပီး ပံုပါအတိုင္းလွီးကာ ေရ၂ခါေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ပဲမွဳန္႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕ ဆန္မွဳန္႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ baking sodaတို႕ကို ေရႏွင့္နည္းနည္းျခင္း ေဖ်ာ္ေပးပါ
  3. မုန္႕ႏွစ္အေနအထား ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ရလာတာနဲ႕ နံနံပင္္ အာလူးႏွင့္ေရာနယ္ေပးပါ
  4. ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ အာလူးမုန္႕ႏွစ္လူးကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  5. တဖက္ေ႐ႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီးဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  6. ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  7. ဆီစစ္တာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment