ေန႕လည္ေန႕ခင္း အစာေျပ စားရေအာင္ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတဲ့ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးပါ မြမြေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ စားေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပည္ႀကီးငါး အေကာင္ႀကီးႀကီး - ႏွစ္ေကာင္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုး
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ျပည္ႀကီးငါးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အ၀တ္စသန္႕သန္႕ သို႕မဟုတ္ paper towel ႏွင့္သုတ္ကာ အေျခာက္ခံေပးပါ
- ေရေျခာက္ပါက အေနေတာ္ အတံုးလိုက္လွီးေပးပါ
- ဆား အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ လူးေပးပါ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ပန္းကန္ျပားထဲ ထည့္ျပီး ျပည္ႀကီးငါးကို တတံုးျခင္းကပ္ေအာင္ လွိမ့္ေပးပါ
- အားလံုးကို အမွဳန္႕ႏွင့္ ကပ္လွိမ့္ျပီးပါက. ပိုေနေသာ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ျပည္ႀကီးငါးအတံုးေလးမ်ား တတံုးျခင္း လူးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဆီကိုပူေအာင္တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ့ျပီးမွ ျပည္ႀကီးငါး အတံုးေလးေတြကို တခုျခင္းထည့္ေၾကာ္ပါ
- ျပည္ႀကီးငါး အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းတာနဲ႕ ခ်က္ျခင္းဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္တာနဲ႕. ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment