Wednesday, 26 April 2017

ေကာက္ညႇင္းငခ်ိတ္ေပါင္း



ဒီေန႕မနက္ ျမဴေလးေတြစျပီး စိုင္းလာပါျပီ လူ႕စိတ္သဘာ၀ မိုး႐ြာေတာ့လဲ အမိေျမကို လြမ္းျပီးျပန္ခ်င္မိတယ္ ျမဴေလးေတြ စိုင္းလာေတာ့လဲ မနက္ေစာေစာ လမ္းထေလ်ွာက္တိုင္း အိမ္အျပန္မွာ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ ပူပူေလးကို ႏွမ္းေထာင္းေလးနဲ႕ စားၾကတာကို အမွတ္ရမိျပန္ပါတယ္ ဒီေတာ့လဲ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ ခ်က္နည္းေလု တင္ဖူးျပီးသားေပမဲ့ ျမင္႐ံုနဲ႕စားခ်င္စိတ္ေလး ေပၚလာေအာင္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေပါင္းအိုးနဲ႕ ခ်က္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  • ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး - ဆန္ခ်င္ဗူး ၄ဗူး
  • အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - လိုသေလာက္
  • ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းျပီးသား - လိုသေလာက္
  • ငါးေျခာက္ဆီစိမ္ 
ေကာက္ညွင္းခ်က္ရန္
  1. ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ဆန္ကို ေရေဆးျပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို ေရႏွင့္အတူထည့္ပါ
  2. ထမင္းခ်က္သလိုဘဲ ခလုတ္ႏွိတ္ျပီးခ်က္ပါ
  3. ခလုတ္တက္တာနဲ႕ ေကာက္ညွင္းခ်က္ျပီးသား ရပါျပီ
ႏွမ္းေထာင္းရန္
  1. ႏွမ္းအျဖဴကို မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့ထိ ေလွာ္ေပးပါ
  2. ေလွာ္ျပီးသားႏွမ္းႏွင့္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ မညက္ညက္ အေနအထားရေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပူပူေႏြးေႏြး ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ကို ႏွမ္းေထာင္း ျဖဴးကာ ငါးေျခာက္ဆီစိမ္ႏွင့္လဲတြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
  • အုန္းသီးအဆင္သင့္႐ွိပါက အုန္းသီးျဖဴးေပးပါ။

No comments:

Post a Comment