Sunday, 9 April 2017

ဆြမ္းေမႊး ၾကက္သားေၾကာ္










ဒီတခါေတာ့ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ေတြ ၀ယ္ထားတာ မုန္႕လုပ္စားလဲ မကုန္ႏိူင္ ၾကာရင္လဲ လႊင့္ျပစ္ရမဲ့ အေျခအေနဆိုေတာ့ ၾကက္သားကို ဆြမ္းေမႊး႐ြက္နဲ႕ထုတ္ျပီး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ သမင္ေမြးလိုက္ က်ားစားလိုက္နဲ႕ ဓါတ္ပံု႐ိုက္ဖို႕ မနည္းခ်န္ရတဲ့ အျဖစ္ေလးပါ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေပါင္ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၄ခု
  • ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ - လိုသေလာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
  • သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • cooking wine - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ေပါင္ကို ေရေဆးျပီး အလယ္႐ိုးကို ထြင္ေပးကာ အသားကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ၾကက္သားပန္ကန္ထဲမွာ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ကလြဲျပီး အားလံုးထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အရသာ သမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ အရသာ၀င္ေအာင္ ႏွပ္ေပးထားပါ
  • အရသာႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည့္တာနဲ႕ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ကို ျပင္ေပးပါ
  • ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ကို အရင္းပိုင္းဖက္က အတိုထားျပီး ကန္ေတာ့ခြ်န္ ပံုစံေခါက္လိုက္ပါ
  • ထိုအထဲမွာ အသားတတံုးကို ထည့္ေပးျပီး ပါတ္ေပးပါ
  • တပါတ္ပါတ္ျပီးတိုင္း ထုတ္ထားေသာ အ႐ြက္မ်ား ျပည္မသြားေစရန္ ပထမပါတ္ထားေသာ အ႐ြက္ေခါက္ထဲကို ထိုးထည့္ကာ အ႐ြက္အသား ကုန္တဲ့အထိ ထိုနည္းအတိုင္း ပါတ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကုန္တဲ့အထိ ထုတ္ေပးပါ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ဆီကိုဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ ေ႐ွာ့ေပးျပီးမွ ဆြမ္းေမႊးၾကက္သားထုတ္မ်ားကို အိုးဆန္႕သေလာက္ ထည့္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးမမ်ားေအာင္ သတိထားပါ
  • တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္စလံုး ေ႐ႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ပါ
  • ဆီစစ္သြားျပီဆိုတာနဲ႕ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္နံ႕ေလး သင္းေနတဲ့ ဆြမ္းေမႊးၾကက္သားေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္တို႕နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment