Wednesday, 5 April 2017

ငါးငပိခ်က္ စပ္စပ္ေလး





ေဆာင္းရာသီေလး ၀င္လာျပီမို႕လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ စပ္ေနတဲ့အစာေလးေတြ စားခ်င္လာမိျပန္တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕  ထမင္းမိန္မိန္ စားရေလေအာင္ ငါးငပိခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • နုတ္နုတ္စဥ္းထားေသာ ဘာဆာငါး - 300g (အ႐ိုးထြင္ျပီးသား မည္သည့္ငါးႏွင့္မဆုိ ခ်က္နိုင္ပါတယ္ )
  • င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  • ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာခန္႕
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး (သို႕မဟုတ္) ready made ၄၀၀ဂရမ္ဗူးကို သံုးေပးပါ
  • အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားေသာ ေထာင္းထားေသာ  ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ
  • ဆီ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္းခြဲ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္က်ဳိပ်စ္ပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထဲ့ပါ ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးႏွင့္ငါးငံျပာရည္ထဲ့ကာ ငါးအသားမ်ား မြလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား မြလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ့ျပီး အခြံမ်ား လိတ္လာတဲ့ထိ ေမႊျပီးခ်က္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံမ်ားလိတ္လာတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ ငပိရည္က်ဳိတို႕ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • အားလံုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ အရသာကိုျမည္းကာ နံနံပင္ကို ထဲ့ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • ငါး ငပိခ်က္ေမႊးေမႊးေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
  • ငါးပိခ်က္ အေရာင္ပိုလွေအာင္ ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္။

No comments:

Post a Comment