Tuesday 25 April 2017

ဆန်ပြား မုန့်ဖတ်သုပ်




ငါးအမြ ေၾကာ္ထားတာေလးေတြနဲ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ဆန္ေစးမုန္႕ဖတ္ေလးကို သုပ္စားဖို႕ ျပင္ပါမယ္ ၾကက္သားဟင္း ၀က္သားဟင္းေတြအစား အစားထိုးျပီး သုပ္ထားတာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ တစ္ျခားအသား မစားသူေတြအတြက္ စားခ်င့္စဖြယ္ အသုပ္ေလး ျဖစ္လာမွာပါ ငါးအမြ ေၾကာ္နည္းေလးကေတာ့ တင္ျပီးသားျဖစ္လို႕ ျပင္ဆင္ပံုေလး မေရးေတာ႔ဘဲ သုပ္နည္္းကိုဘဲ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္ေစးမုန္႕ဖတ္အစို - တစ္ကီလိုခြဲ
  2. ငါးအမႊေၾကာ္ - လိုသေလာက္
  3. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း လိုသေလာက္
  4. င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္
  5. နံနံပင္ - လိုသေလာက္
  6. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  7. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  8. သံပုရာသီး - ႏွစ္လံုး

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားရန္
  • ဆန္ေဆးဖတ္ကို ေရႏွင့္အနည္းဆံုး သံုးနာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ေရစိမ္ျပီးမွ ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ႏွစ္ေပးကာ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အစိတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ ငါးအမႊေၾကာ္ ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
စားပြဲျပင္ရန္
  • ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ တစ္ပြဲစာ ဆန္ေစးမုန္႔ဖတ္ ငါးအမႊေၾကာ္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးဆီခ်က္ ပဲအက်က္မွဳန္႔ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ နံနံပင္ ငါးငံျပာရည္ သံပုရာရည္တို႔ကို သင့္သလို ထည္႔နယ္ၿပီး ဆန္းေစးမုန္႕ဖတ္သုပ္ကို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။

No comments:

Post a Comment