Sunday, 16 April 2017

ပဲၾကာဇံ ဟင္းခါး





ရာသီဥတုေလး ေအးလာေလ ပူပူစပ္စပ္ေလးေတြ စားခ်င္လာေလပါဘဲ ငါးခူစဥ္းေကာလုပ္ဖို႕ ငါးခူးအသားေတြ လႊာထားကာ ခ်န္ထားျပီး က်န္ေနတဲ့အ႐ိုးကို ငံျပာရည္နဲ႕ျပဳပ္ အသားထြင္ အ႐ိုးကိုေထာင္း အရည္ငင္ကာ ဟင္းခါးဟင္း အရည္ေသာက္ေလး တမယ္ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးခူ အသားလႊာျပီး က်န္ေသာ ငါးအ႐ိုး - ၃ခု
  • ပဲလိပ္ေျခာက္ - အခ်ပ္ႀကီး ၂ခ်ပ္
  • ပဲၾကာဇံ အေျခာက္ - လက္တဆုတ္စာ
  • ႂကြက္နား႐ြက္မွဳိ  - ၅ပြင့္ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု



  • ပဲလိပ္ကို ေရစိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
  • ပဲၾကာဇံကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ေပးျပီး အေနေတာ္ ျဖတ္ေပးထားပါ
  • အသားလႊာထားေသာ ငါးအ႐ိုးကို ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ အ႐ိုးမွ အသားမ်ား က်က္တာနဲ႕ အ႐ိုးအသား သတ္သတ္ဆီ ထြင္ေပးပါ
  • အ႐ိုးမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးကာ ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ အရည္ငင္ေပးပါ
  • ရလာေသာ အရည္ကို ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ေပးထားပါ
  • ႂကြက္နား႐ြက္မွဳိမ်ားကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ ဖဲ့ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းအေလွာ္ ၇ေစ့ေလာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • အိုးတလံုးထဲတြင္ ထည့္ထားေသာ ငါးအ႐ိုးေထာင္းရည္ ငံျပာရည္ႏွင့္ ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္၂လံုးစာထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ 
  • ဟင္းရည္အိုး ဆူလာပါက ထြင္ထားေသာ ငါးအသားမ်ား  ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီ ပဲၾကာဇံ မွဳိေျခာက္ႏွင့္ ပဲလိပ္တို႕ကိုထည့္ျပီး ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ကိုေရာေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ႏွစ္မိေလာက္ ဆူေအာင္တည္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္အိုး က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ပဲ ၾကာဇံဟင္းခါး ပူပူစပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
  • No comments:

    Post a Comment