Thursday, 13 April 2017

မ်ွစ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္း









ေဆာင္းရာသီ ၀င္လာခဲ့ျပီဆိုေတာ့ ပူျပီးစပ္ေနတဲ့ ဟင္းေလးေတြ စားခ်င္စိတ္က ေပၚလာခဲ့ျပန္တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ပူျပီးခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ့ မ်ွစ္ခ်ဥ္ငံစပ္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္သြားတယ္ ခ်က္ရတာ အရမ္းလြယ္ျပီး ဆီမပါတဲ့ ဟင္းေလးမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မွ်စ္ႏုႏု - တစ္ထုတ္ (500 g )
  2. ပုစြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး သံုးေကာင္
  3. ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ 
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  5. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  6. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ျပဳပ္ျပီးသား မွ်စ္ႏုႏုမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • မ်ွစ္ႏုမ်ားက တခါတရံ ခါးသက္တတ္တဲ့အတြက္ ပထမ တစ္ရည္ဆူျပီးပါက သြန္ျပစ္ကာ ေနာက္တစ္ရည္ ထပ္ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ကာ ေရေဆးထားပါ 
  • အရသာ ၀င္ေစရန္ နည္းနည္းရင့္ေနတဲ့ အရင္းပိုင္းေလးေတြ အေပၚမွ ဓါးခြ်န္ေလးႏွင့္ ေလးစိတ္ ဓါးရာေပးကာ ေဖာက္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေလွာ္ကာ အခြံခြာထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း ပုဇြန္ငပိ ပုဇြန္ေလွာ္တို႕ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏူးေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏူးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို အရည္စစ္ေပးကာ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးေပးထားပါ
  • မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ကို ျပင္ထားေပးပါ
  • မ်ွစ္အိုးထဲကိုနႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ျပဳပ္ထားေသာ အရည္ ေထာာင္းထားေသာ ပုဇြန္င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း ငံျပာရည္ႏွင့္ ေရတို႕ကိုထည့္ျပီး ေ႐ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ထည့္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ေရအေနအထား လိုခ်င္သေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ နံနံပင္အုပ္ကာ ပူပူစပ္စပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ့ မ်ွစ္ခ်ဥ္ငံစပ္ခ်က္ ဟင္းပြဲကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment