Sunday 23 April 2017

ကြက်သား ကောက်ညှင်းပေါင်း











ဒီေန႕မနက္စာအတြက္ မနက္ေစာေစာစာ ဘာလုပ္ရင္ ေကာင္းမလဲ ဆိုတာကို မေန႕ညထဲက စဥ္းစားမိေလေတာ့ လိုမယ္ထင္တာေလးေတြ ျပင္ဆင္ရင္း ေကာက္ညွင္းကို ညထဲက ေရစိမ္ထားကာ တ႐ုတ္စတိုင္လ္ ေကာက္ညွင္းေပါင္းျဖစ္တာနဲ႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေပါင္းတဲ႔ ေပါင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာက္ညွင္းဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  2. ၾကက္ေပါင္သား - အသားထြင္ျပီးသား 200 g
  3. တ႐ုတ္မွဳိ အေျခာက္ - ၄ပြင့္
  4. ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း ( ၾကက္သားႏွင့္ ေကာက္ညွင္းေၾကာ္တြင္ တ၀က္စီ ခြဲသံုးပါ)
  5. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း( ။ )
  6. soy sauce - ထမင္စားဇြန္း တဇြန္း ( ။ )
  7. cooking wine - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ( ။ )
  8. ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ( ။ )
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း ( ။ )
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ( ။ )
  11. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ( ။ )
  12. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး ( ။ )
  13. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ ( ။ )
  14. သၾကားအညိဳ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း 
  15. ၀က္အူေခ်ာင္း -၂ေခ်ာင္း
  16. ခဲပါတ္ျပား - တခု
  17. တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္ - တလံုး
  18. တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ ပန္းကန္ - တခ်ပ္
  19. ပန္းကန္ျပား - တခ်ပ္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အနည္းဆံုး ၈နာရီခန္႕ စိမ္ေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သားကို အ႐ိုးထြင္ျပီ ေရေဆးကား အသားမ်ားကို အေနေတာ္ တံုးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားကာ တ၀က္စီ ခြဲထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးကာ တ၀က္စီ ခြဲထားပါ
  • ၀က္အူေခ်ာင္းကို မထူမပါး ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  • မွဳိကို ေရတနာရီေလာက္ စိမ္ေပးထားထာ အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ေကာက္ညွင္းခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို cooking wine ဆား သၾကား ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္  အလယ္အလတ္ ပဲငံျပာရည္ႏွင့္ မွဳိစိမ္ထားေသာ အရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းေလာက္ထည့္ကာ သမေအာင္ ေမႊျပီး ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္မွာ နာရီ၀က္ေလာက္ ထားေပးပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၀က္အူေခ်ာင္းကို က်က္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ထိုအိုးထဲမွာဘဲ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေလာက္ ထပ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ႏြမ္း႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားႏွင့္ မွဳိကို ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ျပီးတာနဲ႕ ထိုၾကက္သားထဲကို မွဳိစိမ္ထားေသာ အရည္ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားက်က္ေအာင္ ခ်က္ေပးကာ အသားမ်ားကို ဆယ္ထားပါ
  • ထိုဒယ္အိုးထဲကိုဘဲ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေလာက္ ထပ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္အျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္း ဆား ပဲငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္တို႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းသား မာလာတာနဲ႕ ေရလက္ဖက္ရည္ ပန္ကန္လံုး တ၀က္ေလာက္ထည့္ကာ တည္ေပးပါ
  • ထည့္ထားေသာေရ ခမ္းတာနဲ႕ အသားထူေသာ ေႂကြပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
ေကာက္ညွင္းေပါင္းရန္
  • အိုးအ၀က်ယ္တလံုးထဲကို ေရထည့္ကာ ထိုေရထဲမွာ ပန္းကန္တင္ရန္ ခံုေလးတခုခင္းေပးပါ
  • ထိုခံုေလးေပၚမွာ ေကာက္ညွင္းထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ကိုတင္ကာ အဖံုးအုပ္ေပးျပီး ၄၅မိနစ္ခန္႕ ေပါင္းေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းေပါင္းေနတုန္း တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ေၾကာ္ထားေသာ ၀က္အူေခ်ာင္းႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို စီျပီးထည့္ေပးပါ
  • ေပါင္းထားေသာ ေကာက္ညွင္းေပါင္း အခ်ိန္ျပည့္တာနဲ႕ အိုးထဲမွဖယ္ျပီး ၾကက္သားႏွင့္ ၀က္အူေခ်ာင္း ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲကို ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းေပါင္းမ်ား အသားႏွင့္ ကပ္ေနေစရန္ ဖိဖိျပီး ထည့္ေပးျပီး ထိုေကာက္ညွင္းထဲကို ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ ဖ်န္းေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္း၂ဗူးကို ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္ တလံုးစာ ရပါတယ္
  • ေကာက္ညွင္းမ်ား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ အေပၚမွ ခဲျပားအုပ္ကာ ေကာက္ညွင္းမ်ားကို ထပ္ဖိေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အခုန ေကာက္ညွင္းေပါင္းလက္စ ေရေႏြးအိုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းပန္းကန္ကိုထည့္ျပီး အေပၚမွ အဖံုးတခု ထပ္ဖံုးကာ ၂၅မိနစ္ခန္႕ ထပ္ေပါင္းေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းေပါင္းခ်ိန္ ျပည့္ျပီဆိုတာနဲ႕ အိုးအျပင္ကို ထုတ္ေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းေပါင္း ပန္းကန္ကို အုပ္ထားေသာ ခဲပါတ္ျပားကို ဖယ္ေပးကာ ေကာက္ညွင္းမ်ား ပန္းကန္ထဲ ထည့္ရလြယ္ေအာင္ ပန္းကန္ပါတ္ပါတ္လည္ကို ဓါးဦးခြ်န္ေလးႏွင့္ အသာေလး လိုက္ခြာေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အဆင္သင့္ ျပင္ထားေသာ ပန္းကန္ျပားထဲကို ေကာက္ညွင္းပန္းကန္အား လက္အိတ္ႏွင့္ကိုင္ကာ ေမွာက္ခ်ေပးပါ
  • စားခ်င့္စဖြယ္ ေမႊးႀကိဳင္ေနေသာ ၾကက္သား ေကာက္ညွင္းခ်က္ အိအိေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
  • ပံုေတြတင္ရတာ အဆင့္ေတြ မ်ားတဲ့အတြက္ တခ်ဳိ႕ပံုေတြ ခ်န္ထားခဲ့ပါတယ္။
တခါတေလ အသံုးျပဳေသာ ေကာက္ညႇင္းသား အေပ်ာ့အမာ မတူႏိူင္ေသာေၾကာင့္ ေကာက္ညႇင္းအေပၚ ဖ်န္းမည့္ ေရအနည္းအမ်ားကို ခ်င့္ခ်ိန္ၿပီး ထည့္ရန္ လိုပါတယ္။

No comments:

Post a Comment