Saturday, 22 April 2017

င႐ုတ္သီးစိမ္း ပုဇြန္ဟင္း


အစပ္စားခ်င္စိတ္ေပၚလာတိုင္း ခ်က္ျဖစ္တဲ့ တပင္တိုင္ဟင္းေလးပါ ခ်က္နည္းကေတာ့ အရင္ခ်က္နည္းေတြ အတိုင္းပါဘဲ ထမင္းမိန္မိန္ စားႏိူင္ေစဖို႕ ခ်က္နည္းေလး ထပ္မံမ်ွေ၀လိုက္ျခင္းသာပါ႐ွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ထုတ္ - 400g
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႕
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို ေ႐ေဆးျပီး အခြံခြာ အျမွီးႏွင့္ေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
  • သန္႕စင္ျပီးေသာ ပုဇြန္ကို ေရငံပုဇြန္ျဖစ္ပါက ေရ၃ထပ္ေလာက္ ေဆးပးျပီး ထက္ျခမ္းခြဲေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕အနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးျပီး မထူမပါး လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ႏြမ္း႐ံုေလး ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို အေရာင္ေျပာင္းသြားတဲ့အထိ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ပုဇြန္အေရာင္ေျပာင္းတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ငံျပာရည္ကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက အရသာျမည္း လိုသလို ျပင္ေပးကာ ေရအေနေတာ္ေလာက္ ရျပီဆို မီးပိတ္ေပးျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ ႐ွဴး႐ွဴး႐ွဲ႐ွဲ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment