Tuesday, 11 April 2017

ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း




ဒီတခါေတာ့ ထမင္းစားလို႕မိန္ေစအံုးမဲ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ကို လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးတမယ္ ခ်က္ပါတယ္ အခ်ိန္သိပ္မကုန္တဲ့အတြက္  ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • အ႐ိုးထြင္ျပီးသား ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ - အေနေတာ္ ဇကာတလံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တဝက္
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းခြဲ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ထုတ္ - ၇ေကာင္ (ပုဇြန္ထုတ္မ႐ွိလဲ တျခား ႏွစ္သက္ရာ ငါးတို႕ကို ထည့္ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္)
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္အားလံုးကို အခက္လိုက္ ေရေဆးျပီး အ႐ိုးထြင္ထားပါ
  2. ပုဇြန္ထုတ္မ်ားကို အခြံခြာျပီး ေၾကာဖက္မွ အနည္းငယ္ခြဲကာ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  4. ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲမွာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္မ်ား ပုဇြန္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕  ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  5. အရသာနယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
  6. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
  7. အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
  8. ေရလဲပြက္ပြက္ဆူ အ႐ြက္မ်ားလဲ ႏူးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ေရကို တမိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္း၍ မီးပိတ္ေပးပါ
  9. ခ်ဥ္ရည္ဟင္းက ခ်ဥ္ေနေသးတယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ဆားက ဟင္းရည္အခ်ဥ္ကို ပိုစူးေစတဲ့အတြက္ ဆားမထည့္ဘဲ ငံျပာရည္ဘဲ ထည့္ဖို႕သတိျပဳပါ
  10. လိုအပ္တဲ့ အရသာ ျပင္ေပးျပီးရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ
  11. င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းနဲ႕ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းတမယ္အတြက္ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment