Tuesday 11 April 2017

ကင်ပွန်းချဉ်ရွက် ချဉ်ရည်ဟင်း




ဒီတစ္ခါေတာ့ ထမင္းစားလို႕ျမိန္ေစအံုးမဲ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ကို လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးတစ္မယ္ ခ်က္ပါတယ္ အခ်ိန္သိပ္မကုန္တဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. အ႐ိုးထြင္ျပီးသား ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ - အေနေတာ္ ဇကာတစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တစ္ဝက္
  5. ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  8. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းခြဲ
  9. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ပုဇြန္ထုတ္ - ၇ေကာင္ (ပုဇြန္ထုတ္မ႐ွိပါက တစ္ျခား ႏွစ္သက္ရာ ငါးတို႕ကို ထည့္ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္)

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ အားလံုးကို အခက္လိုက္ ေရေဆးျပီး အ႐ိုးထြင္ထားပါ
  2. ပုဇြန္ထုတ္မ်ားကို အခြံခြာျပီး ေၾကာဖက္မွ အနည္းငယ္ခြဲကာ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  4. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္မ်ား ပုဇြန္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  5. အရသာ နယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
  6. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
  7. အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
  8. ေရလဲပြက္ပြက္ဆူ အ႐ြက္မ်ားလဲ ႏူးလာျပီ ဆိုရင္ေတာ့ ေရကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ ထားလိုက္ပါ 
  9. ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္း၍ မိမိႏွစ္သက္ေသာ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  10. ခ်ဥ္ရည္ဟင္းက ခ်ဥ္ေနေသးတယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ဆားက ဟင္းရည္အခ်ဥ္ကို ပိုစူးေစတဲ့အတြက္ ဆားမထည့္ဘဲ ငံျပာရည္ဘဲ ထည့္ဖို႕သတိျပဳပါ
  11. လိုအပ္တဲ့ အရသာ ျပင္ေပးျပီးရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ
  12. င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းနဲ႕ အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တစ္မယ္အတြက္ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment