Sunday, 2 April 2017

ၾကက္​အရည္​ခြံ​ေၾကာ္​


ၾကက္သား၀ယ္တိုင္း အရည္ခြံေလးေတြ ဖယ္ဖယ္ထားျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည့္ျပီး ခဲထားလိုက္တာ တခါစားေလာက္ ရျပီဆိုရင္ ႂကြတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္စားတတ္ေလေတာ့ ေမႊးျပီးႂကြတ္ေနတဲ့ ၾကက္အရည္ခြံေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္အရည္ခြံ  - ၁၀ခု
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္ 
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုးသာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ကို ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္အရည္ခြံကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  • အရသာစပ္ထားေသာ အမွဳန္႕ထဲမွာ ၾကက္အရည္ခြံကို လူးေပးပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီးက်က္လာပါက မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ လူးထားေသာ ၾကက္အရည္ခြံကို တခုျခင္း ျဖန္႕ထဲ့ကာ ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္အရည္ခြံေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ စားလို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment