Wednesday 19 April 2017

လက်ဖက်ထောင်း






ျမန္မာျပည္က ညီမအငယ္ဆံုးေလး ေပးလိုက္တဲ့ လက္ဖက္အသားေလးေတြကို ဒီေန႕ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ေထာင္းႏိူင္တာမို႕လို႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းတဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. လက္ဖက္အသား (လက္ဖက္အညြန္႕ )  - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲစာ
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၃၀ခန္႕
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ၈မႊာခန္႕
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ထည့္ပါ
  5. သံပုရာသီး - တစ္လံုး
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (မစားလ်ွင္မထည့္လဲရ)
  8. ေျမပဲဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • လက္ဖက္အညြန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ဖြာဖြာလွဳပ္ျပီး ေဆးကာ လက္ႏွစ္ဖက္ႏွင့္ ေရစင္ေအာင္ ညွစ္ေပးပါ
  • ေရစစ္သြားပါက ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲ ထည့္ျပီး ဖြထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အေနေတာ္ လွီးေပးပါ
  • သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းထားပါ
  • ငရုတ္ဆံုထဲမွာ ဆား ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း အခ်ဳိမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ ထည့္ေပးျပီး ခပ္ဖြဖြ အားလံုးသမေအာင္နယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အားလံုးကို သမေအာင္နယ္ျပီး င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ မညက္တစ္ညက္ အေနအထားရေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ေထာင္းထားေသာ လက္ဖက္မ်ား မညက္တစ္ညက္ အေနအထား ရသြားပါကသံပုရာရည္ညွစ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမေအာင္ နယ္ေပးကာ အရသာ ျမည္းၾကည့္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • အရသာ စိတ္ၾကိဳက္ ရျပီဆိုပါက ဆီထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားပါက ေလလံုေသာ ဖန္ပုလင္းထဲတြင္ ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားစားပါက ႏွစ္ေပါက္ေအာင္ စားသံုးနိုင္တဲ့ လက္ဖက္ ခ်ဥ္ငံစပ္ႏွပ္ေလး ရပါျပီ။
  • လက္ဖက္အ႐ြက္ အၾကမ္းျဖစ္ပါက လက္ဖက္အသားကို ေရ၂ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ညွစ္ေပးျပီးမွ င႐ုတ္ဆံုထဲ ညက္ေနေအာင္ ထည့္ေထာင္းေပးပါ

No comments:

Post a Comment