Wednesday, 19 April 2017

ခ်ဥ္ငံစပ္ လက္ဖက္ေထာင္း






ျမန္မာျပည္က ညီမအငယ္ဆံုးေလး ေပးလိုက္တဲ့ လက္ဖက္အသားေလးေတြကို ဒီေန႕ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ေထာင္းႏိူင္တာမို႕လို႕ မာမာ ေထာင္းတဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • လက္ဖက္အသား (လက္ဖက္အညြန္႕ )  - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲစာ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေအာင္ ၃၀ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၈မႊာခန္႕
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ထည့္ပါ
  • သံပုရာသီး - တလံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (မစားလ်ွင္မထည့္လဲရ)
  • ေျမပဲဆီစစ္စစ္ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုးသာသာ
  • လက္ဖက္အ႐ြက္ၾကမ္းျဖစ္ပါက လက္ဖက္အသားကို ေရ၂ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ညွစ္ေပးျပီးမွ င႐ုတ္ဆံုထဲ ညက္ေနေအာင္ ထည့္ေထာင္းေပးပါ
ျပဳလုပ္ပံု
  • လက္ဖက္အညြန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ဖြာဖြာလွဳပ္ျပီး ေဆးကာ လက္ႏွစ္ဖက္ႏွင့္ ေရစင္ေအာင္ ညွစ္ေပးပါ
  • ေရစစ္သြားပါက ဇလံုက်ယ္က်ယ္တလံုးထဲ ထည့္ျပီး ဖြထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေနေတာ္ လွီးေပးပါ
  • ဆား ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း အခ်ဳိမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ ထည့္ေပးျပီး ခပ္ဖြဖြ အားလံုးသမေအာင္နယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အားလံုးကို သမေအာင္နယ္ျပီး င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ေထာင္းထားေသာ လက္ဖက္မ်ား ညက္သြားပါက အရသာျမည္းၾကည့္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ ဆီထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားပါက ေလလံုေသာ ဖန္ပုလင္းထဲတြင္ ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားစားပါက ႏွစ္ေပါက္ေအာင္ စားသံုးနိုင္တဲ့ လက္ဖက္ ခ်ဥ္ငံစပ္ႏွပ္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment