Friday, 14 April 2017

ျခံစည္း႐ိုး ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟင္း







ျခံစည္း႐ိုး ၾကက္ဟင္းခါသီးဆိုလို႕ ဘယ္လိုပါလိမ့္လို႕ ထင္ၾကပါလိမ့္မယ္ ေသးေသးက်စ္က်စ္ေလးနဲ႕အခါးစူးတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အစိမ္းရင့္ေရာင္ေလးေတြကို ေခၚတာပါ မာမကေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အသီးမရႏိုင္တဲ့အတြက္ လွီးျပီးသား ခဲထားတဲ့ အထုတ္၂ထုတ္ကို ခ်က္ထားပါတယ္။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြ အမ်ဳိးမ်ဳိး႐ွိတဲ့အထဲက ဒီအသီးေလးကို အခါးစူးလို႕ အႀကိဳက္ဆံုးပါဘဲ ေသးေသးမာက်စ္က်စ္ေလးေတြျဖစ္လို႕ ခ်က္ရတာ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ တျခားအသီးေတြလို ခ်က္လိုက္ရင္ ခနေလးနဲ႕ ေက်မသြားပါဘူး။

ဒီေန႕ေတာ့ အခါးစူးတဲ့ ဒီအသီးေလးေတြကို ၾကက္သားနဲ႕ တ႐ုတ္စတိုင္လ္ ခ်က္ပါမယ္ ၾကက္သားနဲ႕ၾကက္ဟင္းခါးသီး မတည့္ဘူးဆိုတဲ့ အယူသီးမွဳေတြကိုလဲ ေျပာခ်င္ပါေသးတယ္ ႏိုင္ငံတကာမွာ ခ်က္စားေနၾကတာမို႕လို႕ တည့္ပါတယ္လို႕ဘဲ ေျပာပါရေစ။

မာမာတို႕အိမ္မွာလဲ ဒီ၂ခုက ေရာျပီးခ်က္ေနက်မို႕လို႕ ဘာထူးျခားတာမွ မေတြ႕ရသလို စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ဟင္းခါးသီး - အလံုး၂၀ခန္႕ (သို႕မဟုတ္) အသင့္လွီးျပီသား ၂ထုတ္
  • ၾကက္ေပါင္ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၂ေပါင္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (၂ခုခြဲသံုးရန္)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆားၾကမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီး အစိမ္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၇ခ်ပ္ခန္႕
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ အနီေရာင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင့္
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ( ႏွစ္ခုခြဲသံုးရန္)
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္းခြဲ( ႏွစ္ခုခြဲသံုးရန္)
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အလယ္မွ အေစ့မ်ားဖယ္ကာ အလံုးလိုက္ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
  • အားလံုးလွီးျပီးပါက အခါးသက္သာေစရန္ ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး ဆားၾကမ္းႏွင့္ နယ္ေပးကာ  နာရီ၀က္ေလာက္ ထားေပးပါ
  • ျပီးမွ ေရ၄ခါေလာက္ႏွင့္ ဆားအငံဓါတ္ ထြက္ေစရန္ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီ ေရစစ္ထားပါ
  • ႀကက္သားကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြလွီးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု ေကာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတ၀က္ ငံျပာရည္အၾကည္တို႕နဲ႕ နယ္ေပးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေမာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ေကာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းကို ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေလာက္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေလာက္ကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕အနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီက်က္တာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတ၀က္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ အိုးမကပ္ေစရန္ ေမႊေမႊေပးျပီး ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးျပီး ပန္းကန္ထဲ ဆယ္ထားပါ
  • ထိုအိုးထဲမွဘဲ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းေလာက္ ထပ္ထည့္ကာ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံုေလာက္ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးျပီးတာနဲ႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ထည့္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းကာနီးျပီဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားႏွင့္ လွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းကာ လိုအပ္သည့္အရသာမ်ား ထပ္ထည့္ကာ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ေကာ္ရည္ျပစ္လာျပီး ေရခမ္းလာျပီဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္စတိုင္လ္ ၾကက္သား ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ကို စားဖို႕ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment