Monday, 3 April 2017

ေကာက္ညွင္းခြက္ေၾကာ္






ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ေတြ ၀ယ္ထားျပီး ခ်က္စားရင္ေကာင္းမလား ေပါင္းစား႐င္ေကာင္းမလား စဥ္းစားလိုက္တာ ခ်က္ရမွာလဲပ်င္း ေပါင္းရမွာလဲပ်င္းမိေလေတာ့ စားတဲ့ဆီကို မေရာက္ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး ဒီတခါေတာ့ ပ်င္းေနတာေလး ခနထားျပီး ေကာက္ညွင္းခြက္ေၾကာ္ ေၾကာ္ဖို႕စိတ္ကူးက ရသြားပါေတာ့တယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  • ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး -၂ဗူးခြဲ
  • ဆီ - လိုသေလာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု
  • ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ကို အရင္ဆံုး ေရ၂ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးထာေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ေရထည့္ျပီး မေပ်ာ့လြန္း မမာလြန္း ေအာင္ခ်က္ၿပီး က်က္သြားတာနဲ႕ အိုးထဲမွာ ေႏြးေႏြးေလးရေအာင္ ဆက္ထားေပးပါ
  • သံုးမည့္ ေကာက္ညွင္း အမ်ဳိးအစား မတူႏိူင္တဲ့အတြက္ ေရ အနည္းအမ်ားကို ခ်င့္ခ်ိန္ျပီးမွ ခ်က္ေပးပါ 
  • ပံုမွန္အားျဖင့္ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ခ်က္ပါက ပံုမွန္ဆန္ ခ်က္တာထက္ ေရအနည္းငယ္ ေလွ်ာ့ထည့္ေပးရပါမယ္
  • ေပါင္းအိုးထဲမွာ ခ်က္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆန္ ခပ္ေႏြးေႏြးေလး ျဖစ္လာပါက ဆားႏွင့္ နွမ္းေစ့ကို ထည့္ကာ အားလံုးႏွံ႕သြားေအာင္ ေရာၿပီးနယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အေနေတာ္ယူကာ လက္ထဲမွာ ဆုတ္ေပးျပီး အနည္းငယ္ ျဖန္႕ေပးပါ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ဇေကာတခ်ပ္ထဲမွာ ဆုတ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းဆုတ္လံုးကို အသာေလး လက္ႏွစ္ဖက္ၾကားထည့္ကာ ခပ္ျပားျပားေလးျဖစ္ေအာင္ ျဖန္႕ျပီးထည့္ေပးပါ
  • အားလံုးထည့္ျပီးတာနဲ႕ ေနပူထဲမွာ ေနလွန္းေပးပါ
  • ေနအရမ္းပူပါက တေန႕ေလာက္ လွန္းျပီးတာနဲ႕ အေပၚယံတဖက္က အေတာ္ေလး ေျခာက္သြားပါျပီ
  • ေနာက္တဖက္ကို ဓါးအခြ်န္ေလးသံုးၿပီး ေအာက္ဖက္မွ ထိုးကေလာ္ကာ လွန္ေပးပါ
  • ေနာက္တေန႕မွာ အရမ္းပူေသာ ေနေရာင္မွာဘဲ ေနာက္တဖက္ကို လွန္းေပးပါ 
  • ထိုနည္းအတိုင္း ၄ရက္ေလာက္ လွမ္းျပီးပါက ေျခာက္ပါၿပီ
  • ေနေရာင္မလံုေလာက္လို႕ မေျခာက္ေသးပါက ေျခာက္ေအာင္ လွန္းေပးပါ
  • ေျခာက္သြားပါက ဆီပူပူထဲသို႕ တခုျခင္းထည့္ကာ တဖက္ကို စကၠန္. ၂၀ ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ ဆီေပၚကို ေပၚလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆယ္ျပီး ဆီစစ္သြားတာနဲ႕ မြျပီးရြေနတဲ့ ေကာက္ညွင္းခြက္ေၾကာ္ကို စားသံုးရန္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment