Saturday, 8 April 2017

ဆယ့္ႏွစ္မ်ဳိး ဟင္းခ်ဳိ



ဆယ့္ႏွစ္မ်ဳိး ဟင္းခ်ဳိလို႕ ေျပာလိုက္တိုင္း အလွဴထမင္း အလွဴဟင္းေလးေတြကို ေျပးျပီးသတိရမိပါတယ္
ဆယ့္ႏွစ္မ်ိဳး ဟင္းခ်ိဳနဲ႕ လိုက္ဖက္တဲ့ ငါးပိခ်က္ေလးကိုလဲ စားခ်င္မိျပန္တာပါဘဲ။

၁၂မ်ဳိးဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္းေတြ အမ်ဳိးမ်ဳိး႐ွိၾကတဲ့အထဲက အိမ္တအိမ္ရဲ႕ မီးဖိုေဆာင္မွာ အလြယ္တကူရႏိူင္မဲ့ ပစၥည္းေလးေတြနဲ႕ ေသာက္လို႕ေကာင္းေအာင္ ခ်က္ထားတဲ့နည္းေလးနဲ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ၁၂မ်ဳိးဟင္းခ်ဳိ အလြယ္ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္႐ုိး - 450g
  • ဗူးသီး - တစိတ္
  • မုန္လာဥ - အျဖဴ ၁ဥ
  • ေဂၚဖီ - ၁စိတ္
  • ပန္းေဂၚဖီ - ၅ခက္ခန္႕
  • မုန္ညင္းၿဖဳ - ၂႐ြက္ခန္႕
  • ပဲလိပ္ -၂႐ြက္ခန္႕
  • ၾကက္သြန္နီ - ဥေသးေသး ၅ဥ
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၆မႊာ
  • င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပဲၿပား - ၁တံုး
  • ပဲၾကာဇံအေျခာက္ - လက္တဆုတ္စာ
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပား
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု    


ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္႐ုိးမ်ားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ခုတ္ေပးကာ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ၾကက္ျပဳပ္ရည္အေပၚ တက္လာေသာ အရည္မည္းမည္းမ်ားကို ခပ္ျပီးသြန္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • ဗူးသီးကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး လက္တလံုးသာသာ ေလာက္ေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  • မံုလာဥ ပန္းေဂၚဖီ တ႐ုတ္မုန္ညွင္းျဖဴ ေဂၚဖီတို႕ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ပဲၾကာဇံ ပဲလိတ္ ႂကြက္နား႐ြက္မွဳိတို႕ကို သတ္သတ္စီ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ပဲျပားကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္ျပဳပ္ရည္ ခမ္းတာနဲ႕အိုးထဲကို ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ ၂လံုးခြဲစာ ေရထည့္ပါ
  • ထိုအိုးထဲကို ခ်င္း ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ 
  • ဟင္းရည္အိုး တည္ထားတုန္း ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို ေမႊးလာေအာင္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ဗူးသီးႏွင့္ အရြက္မ်ားထည့္ေပးျပီး နည္းနည္းႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္ျပဳပ္ရည္အိုးထဲကို အရြက္မ်ား ပဲၿပားအတံုးေလးမ်ားကိုထည့္ၿပီး ဟင္းရည္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ေရစိမ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံ ပဲလိတ္ ႂကြက္နား႐ြက္မွဳိ ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္ ့တို႕ကို ထည့္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္အိုး ပြက္ပြက္ဆူလာျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိခ်က္ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
  • ငါးဖယ္လံုး ငံုးဥႏွင့္ လိုက္ဖက္မည့္ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို ထပ္မံျဖည့္စြက္ကာ အဆင္ေျပပါက ထည့္ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။


No comments:

Post a Comment