Saturday, 15 April 2017

ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ငံစပ္





တနဂၤေႏြ ေစ်းေန႕ေလး သြားလိုက္တာ မထင္မွတ္ဘဲ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ ေၾကာ္သင့္တာ ေၾကာ္လိုက္နဲ႕ဒီတခါေတာ့ ၾကာၾကာထားျပီး စားလို႕ရေအာင္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ဖို႕အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ - ဇကာအလတ္ တ၀က္သာသာ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ အေကာင္ ၃၀ခန္႕ (သို႕မဟုတ္)
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • အေနေတာ္စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
  • မညက္တညက္ ေထာင္းထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ႏွင့္ ေျမပဲေထာင္းကို တမိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
  • ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ႏွင့္ အစာမ်ား သမသြားတာနဲ႕ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ကာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ   
  • အားလံုးသမ သြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • အခ်ဥ္စူးေနပါက ငံျပာရည္က အခ်ဥ္အရသာကို ထိန္းေပးတဲ့အတြက္ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး ျပင္ေပးပါ
  • ျပင္ျပီးတာနဲ႕ အရသာထပ္ျမည္းေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment