Sunday, 30 April 2017

အုန္းသီး သာဂူျပင္






သႀကၤန္တုန္းက သႀကၤန္မုန္႕ေလးေတြ လုပ္စားျဖ၀္ေပမဲ့ မုန္႕လုပ္နည္း အကုန္လံုးကို တျပိဳင္နက္ထဲ မေရးႏိူင္ခဲ့လို႕ ဒီေန႕ေတာ့ အုုန္းသီး သာကူျပင္မုန္႕လုပ္နည္းေလး ေရးမယ္ေရးမယ္နဲ႕ အခုမွဘဲ ေရးျဖစ္ပါေတာ့တယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သာကူ - ၂ ခြက္ မုန္႕လုပ္ရာတြင္သံုးေသာခြက္
  • ေရ - ၂ ခြက္
  • လိေမၼာ္ရည္ တခြက္ လိေမၼာ္ေရာင္အတြက္ သံုးရန္
  • ေရ တခြက္ ဆြမ္းေမႊးႀကိတ္ရည္ႏွင့္ ေရာသံုးရန္
  • သၾကား - တခြက္
  • ျခစ္ထားေသာ အုုန္းသီးဖတ္ - တခြက္
  • ဆား - အနည္းငယ္
  • ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ - ၂႐ြက္
  • လိေမၼာ္ရည္ - တခြက္


သာဂူက်ဳိရန္ အရည္အရသာစပ္နည္း

  • ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ ၂႐ြက္ကို ဘလန္ဒါထဲ ထည့္ႀကိတ္ကာ အရည္ကို ယူထားပါ
  • ေရ မုန္႕လုပ္ရာတြင္သံုးေသာ ခြက္တခြက္ရေအာင္ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္အရည္ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းႏွင့္ ေရာေဖ်ာ္ထားပါ
  • လိေမၼာ္ရည္ကိုေတာ့ ready made ေဖ်ာ္ရည္ကို သံုးထားပါတယ္
  • လိေမၼာ္ရည္ တခြက္ကို ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္နဲ႕ ေရာထားပါ
  • အသံုးျပဳေသာ သာဂူမ်ား မတူႏိူင္တဲ့အတြက္ ေရကိုလိုတိုးပိုေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ


ျပင္ဆင္ပံု

  • သာကူကိုု ေရျမန္ျမန္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစိမ္တာ ၾကာပါက သာဂူမ်ား ေက်ကုန္ႏိူင္ပါတယ္
  • ေရႏွင့္လိေမၼာ္ရည္ကို ေဖ်ာ္ထားပါ
  • ေရႏွင့္ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ေဖ်ာ္ရည္ကို ေရာျပီးေဖ်ာ္ထားပါ
  • အရင္ဆံုး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ လိေမၼာ္ေဖ်ာ္ရည္ႏွင့္ ဆား တိုု႕ကိုုထည့္ျပီး ဆူပြက္လာသည္အထိ တည္ေပးပါ
  • အရည္မ်ား ဆူပြက္လာလွ်င္ သာကူကိုု ထည့္ျပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  • ၃ မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးျပီးမွ သၾကားကိုု ေနာက္ဆုုံးမွ ထည့္ေပးပါ
  • သၾကားထည့္ေပးျပီး သာကူေစ့ရဲ႕ ့အလည္မွ အျဖဴေရာင္ ၀တ္ဆံေလးအနည္းငယ္ က်န္တဲ့အခ်ိန္တြင္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ျပီး အေအးခံမည့္ ဘန္း သို႕မဟုတ္ ဘူးထဲထည့္ေပးျပီး အေအးခံေပးပါ
  • သာဂူမ်ား ေအးသြားပါက ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္မွာ တညသိပ္ ထားေပးပါ
  • ေနာက္ေန႕မွာ ပံုပါအတိုင္း သာဂူေစ့ အလယ္မွ ၀တ္ဆံျဖဴေလးမ်ာ ေပ်ာက္သြားကာ ေဖာင္းေဖာင္းအိအိေလးေတြ ျဖစ္လာပါလိမ့္မယ္
  • ေအးသြားေသာ သာကူမ်ားကိုု ဓါးကိုဆီသုတ္ျပီး အေနေတာ္ အတုုံးမ်ား တုုံးေပးကာ အုုန္းသီးဖတ္မ်ားျဖင့္ လူးေပးပါ
  • အုန္းသီးဖတ္မ်ား လူးျပီးပါက ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ သာဂူျပင္ေလးမ်ားကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
သာဂူက်ဳိရာတြင္ အသံုးျပဳေသာ သာဂူမ်ား မတူႏိူင္တဲ့အတြက္ ေရကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ့ ခ်င့္ခ်ိန္ေပးရန္ သတိထားေပးပါ။

No comments:

Post a Comment