Monday, 1 May 2017

စပ္ျပီးေမႊးေနတဲ့ ငါးပိေထာင္း












ငါးပိေထာင္းမယ္လို႕ စိတ္ကူးလိုက္ရင္ဘဲ ထမင္းမိန္မိန္ စားရေတာ့မယ္ဆိုတဲ့ အေတြးေတြနဲ႕ သရည္က အရင္ဆံုး က်လာပါေလေရာ ဒီေန႕ေထာင္းမဲ့့ ေထာင္းနည္းေလးက အရင္လို ငါးပိကို မီးမကင္ဘဲ ေပါင္းျပီးမွ ေထာင္းမဲ့ ေထာင္းနည္းေလးပါ ပါ၀င္ပစၥည္း အမ်ားႀကီး မပါဘဲ စားေကာင္းလြန္းလို႕ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • မွ်င္ငါးပိ ေကာင္းေကာင္း - ၅က်ပ္သား
  • ပုစြန္ေျခာက္ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္ကန္လံုး တလံုးစာ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • သံပုရာသီး - တလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ပုစြန္ေျခာက္မ်ားကို မီးေအးေအးနဲ႔ ေမႊးလာေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
  • အညႇာေႁခြကာ ေရေဆးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးအာင္ျပဳပ္ေပးပါ
  • သံပုရာသီးကို အစိတ္ေလးမ်ား စိတ္ထားေပးပါ
  • ပန္းကန္တခုေပၚမွာ ငါးပိကိုဇြန္းနဲ႕ခပ္ယူျပီး ခပ္ပါးပါး ျဖန္႔ခင္းေပးပါ 
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရတ၀က္သာသာ ထည့္ထားေသာအိုးကို ပြက္ပြက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ေပါင္းအိုးမွာ ေပါင္းဇကာ ခံေပးျပီး ငါးပိပန္းကန္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  • ငါးပိေပါင္းေနစဥ္ ေပါင္းအိုးကို အဖံုးအုပ္ေပးထားပါ
  • ေပါင္းထားေသာ ငါးပိမ်ား ေဖာင္းလာၿပီး ပြတက္လာၿပီဆိုပါက အိုးထဲမွထုတ္ကာ အေအးခံထားေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မ်ားကို အရင္ဆံုး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္မ်ား ညက္လာျပီးမွ ျပဳပ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ 
  • ငါးပိအေပါ့ အငံအေပၚ မူတည္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ေထာင္းေပးပါ
  • ငါးပိက ငံေနပါက ထည့္ရန္မလိုပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္မ်ား ညက္သြားၿပီဆိုမွ ေပါင္းထားေသာ ငါးပိမ်ားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ ကိုထည့္ၿပီး ညက္သြားေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • စပ္ျပီးေမႊးေနတဲ့ ငါးပိေထာင္းကို ဒီအတိုင္းေလးဘဲ စားဖို႕ျပင္ျပင္ သံပုရာရည္ေလး ညွစ္ျပီးေတာ့ဘဲစားစား ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးႏိူင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment