Monday, 8 May 2017

ဝက္ေခါက္သုပ္



၀က္သားတန္းေရာက္ေတာ့ ၀ယ္မွာကေတာ့ ၀က္သားပါဘဲ ဒါေပမဲ့လဲ ၀က္ေခါက္ေတြပါ ျမင္ရျပန္ေရာ ဒီေတာ့လဲ မေနႏိူင္ မထိုင္ႏိူင္ ၀ယ္လာျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္မိျပန္ပါေလေရာေပါ့ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းလို႕ ၀က္ေခါက္သုပ္နည္း ျပင္ဆင္ပံုေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၀က္ေခါက္ - 250g
  • ကရေ၀း႐ြက္ - ၃႐ြက္
  • ဖာလာ - ၂ေစ့
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ေဂၚဖီ - တစိတ္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • သခြားသီး - အေနေတာ္ တလံုး
  • င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း

၀က္ေခါက္ျပဳပ္ရန္

  • ၀က္ေခါက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းေပးပါ
  • ပိုင္းထားေငာ ၀က္ေခါက္မ်ားကို ဆားႏွင့္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ခ်င္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီးထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္ထားေသာ ၀က္ေခါက္ ကရေ၀း႐ြက္ႏွင့္ဖာလာထည့္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး မိနစ္၃၀ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရေဆးခ်ျပီး အေအးခံထားျပီး အေနေတာ္ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ


ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ၀က္ေခါက္လွီးျပီးသားကို ျပင္ထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ လွီးထားေသာ ၀က္ေခါက္မ်ား ၾကက္သြန္  ေဂၚဖီ င႐ုတ္သီးစိမ္း သခြားသီး အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ၀က္ေခါက္ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment