Thursday, 25 May 2017

Chocolate coconut balls








အိမ္ေျပာင္းဖို႕ ပစၥည္းေတြသိမ္းရင္း ေရခဲေသတၱာထဲက ပစၥည္းေတြ ထုတ္လိုက္ေတာ့ ေခ်ာကလက္ေတြ အုန္းသီးထုတ္ေတြ ထြက္လာတာနဲ႕ ရတဲ့အခ်ိန္ေလး အက်ဳိး႐ွိေအာင္ သံုးလိုက္တဲ့ ေခ်ာကလက္ အုန္းသီးလံုးေလးေတြ လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ တစ္ခါတစ္ရံ စိတ္ေျပာင္းစိတ္လြဲေလး စားရေအာင္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေခ်ာကလက္ အျဖဴ - 180 g တစ္ေခ်ာင္း
  2. အုန္းသီးမွဳန္႕ - 200 g (ready made )
  3. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. Vanilla - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  7. ေရေႏြး - သင့္႐ံု( ေဆာင္ထားရန္)

ျပင္ဆင္ပံု
  • အိုးတစ္လံုထဲမွာ ေခ်ာကလက္ကို ခ်ဳိးဖဲ႔ျပီး ထည့္ေပးပါ
  • အရသာ မနယ္ခင္ အုန္းသီးမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္းခြဲစာ ခ်န္ထားပါ
  • ေခ်ာကလက္ ထည္႔ထားေသာ အိုးထဲမွာ ဆား သၾကား Vanilla အုန္းသီးမွဳန္႕ႏွင့္ ႏို႕တို႕ကိုထည့္ကာ ေခ်ာကလက္ ေပ်ာ္႐ံုေလး အပူေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ေႏြးေႏြး အေနအထားမွာ သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ေရအရမ္း မမ်ားေအာင္ သတိထားေပးပါ ေရအရမ္းမ်ားပါက ေပ်ာ့ျပီးလံုးရ ခက္တတ္ပါတယ္
  • ေရေႏြးေႏြးေလး ေဆာင္ထားပါ
  • အရသာ နယ္ရာမွာ အုန္းသီးဖတ္မ်ား အေပ်ာ့လိုေနေသးပါက ေရေႏြးကို နည္းနည္းခ်င္း ထည့္နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးျပီ ဆိုတာနဲ႕ ဇလံုကို cling wrap ႏွင့္အုပ္ကာ ေရခဲေသတၱာ မခဲေသာ အကန္႕ထဲမွာ တနာရီခြဲေလာက္ ထားေပးပါ
  • အရသာ ႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည့္ပါက လက္ကိုေရစြတ္ျပီး အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးကာ ခ်န္ထားေသာ အုန္းသီးမွဳန္႕ထဲမွာ လူးေပးပါ
  • အားလံုးျပီးသြားတာနဲ႕ ေလလံုသည့္ ဘူးေလးထဲထည့္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္ထားကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment