Thursday, 25 May 2017

Chocolate coconut balls








အိမ္ေျပာင္းဖို႕ ပစၥည္းေတြသိမ္းရင္း ေရခဲေသတၱာထဲက ပစၥည္းေတြကထုတ္ေတာ့ ေခ်ာကလက္ေတြ အုန္းသီးထုတ္ေတြ ထြက္လာတာနဲ႕ ရတဲ့အခ်ိန္ေလး အက်ဳိး႐ွိေအာင္ သံုးလိုက္တဲ့ ေခ်ာကလက္ အုန္းသီးလံုးေလးေတြ လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ တခါတရံ စိတ္ေျပာင္းစိတ္လြဲေလး စားရေအာင္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေခ်ာကလက္ အျဖဴ - 180g တေခ်ာင္း
  • အုန္းသီးမွဳန္႕ - 200g (ready made )
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • Vanilla - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ေရေႏြး - သင့္႐ံု( ေဆာင္ထားရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုတလံုထဲမွာ ေခ်ာကလက္ကို ခ်ဳိးျပီးထည့္ပါ
  • အရသာ မနယ္ခင္ အုန္းသီးမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲစာ ခ်န္ထားပါ
  • ဆား သၾကား Vanilla အုန္းသီးမွဳန္႕ႏွင့္ ႏို႕တို႕ထည့္ကာ ေခ်ာကလက္ ေပ်ာ္႐ံုေလး အပူေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ေႏြးေႏြး အေနအထားမွာ သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ေရအရမ္း မမ်ားေအာင္ သတိထားေပးပါ ေရအရမ္းမ်ားပါက ေပ်ာ့ျပီးလံုးရ ခက္တတ္ပါတယ္
  • ေရေႏြးေႏြးေလး ေဆာင္ထားပါ
  • အရသာနယ္ရာမွာ အုန္းသီးဖတ္မ်ား အေပ်ာ့လိုေနေသးပါက နည္းနည္းခ်င္း ထည့္နယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးျပီဆိုတာနဲ႕ ဇလံုကို cling wrap ႏွင့္အုပ္ကာ ေရခဲေသတၱာ မခဲေသာ အကန္႕ထဲမွာ တနာရီခြဲေလာက္ ထားေပးပါ
  • အရသာႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည့္ပါက လက္ကိုေရစြတ္ျပီး အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးကာ ခ်န္ထားေသာ အုန္းသီးမွဳန္႕ထဲမွာ လူးေပးပါ
  • အားလံုးျပီးသြားတာနဲ႕ ေလလံုသည့္ ဘူးေလးထဲထည့္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment