Sunday, 28 May 2017

အမဲႏွစ္လံုး ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္



ဒီေန႕ေတာ့ အမဲႏွစ္လံုးေလးျပဳပ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားဖို႕ ျပင္ဆင္မိတာေၾကာင့္ ျပင္ဆင္ပံုေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အမဲႏွစ္လံုး - 350g
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ေဂၚဖီ - တစိတ္
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၇လံုးခန္႕
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • သခြားသီး - အေနေတာ္ တလံုး
  • င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း

အမဲႏွစ္လံုးျပဳပ္ရန္

  • အမဲႏွစ္လံုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ႏွင့္နယ္၍ ခ်င္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီးထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္နယ္၍ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းပါက အေအးခံထားျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ


ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လီွးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ ျခစ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ
  • နံနံပင္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • အမဲႏွစ္လံုးကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ အမဲႏွစ္လံုးမ်ား ၾကက္သြန္ ၾကက္သြန္ျဖဴ  နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေဂၚဖီ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ သခြားသီး အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ေပးျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ အမဲႏွစ္လံုး ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို  စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။

No comments:

Post a Comment