Saturday 20 May 2017

ပြောင်းဖူးထောင်း


တခါတေလ အသီးအ႐ြက္ ေထာင္းေလးေတြ ေထာင္းစားရတာ ဒီအတိုင္းေလးဘဲစားစား ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕ဘဲစားစား စားလို႕အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ယိုးဒယားမိတ္ေဆြေတြ ေထာင္းတဲ့နည္းအတိုင္း ေထာင္းထားလို႕ စားမိန္ဟင္းေလး တစ္မယ္ေတာ့ ျဖစ္လာမွာ ေသခ်ာပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေျပာင္းဖူး - တစ္ဖူး
  2. သေဘၤာသီး -  အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္တစ္ဥ
  4. ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုးခန္႕
  5. ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၅ေတာင့္ခန္႕
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  7. ပုဇြန္ေျခာက္ - ၁၅ေကာင္ခန္႕
  8. င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၇ေတာင့္ခန္႕
  9. ထန္းလ်ွက္ခဲ - တခဲ
  10. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ဆား - အနည္းငယ္
  12. သံပုရာသီး - တျခမ္း
  13. ၾကက္ဥ -၂လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေျပာင္းဖူးကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး ဓါးႏွင့္လွီးခ်ေပးထားပါ
  • သေဘၤာသီးကို အခြခြာျပီး ေရေဆးကာ ျခစ္ထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ျခစ္ထားပါ
  • သေဘၤာသီး ျခစ္ျပီးသားႏွင့္ မံုလာဥနီ ျခစ္ျပီးသားကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  • ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းထားပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားကာ အေနေတာ္ စိတ္ေပးထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ရေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ထန္းလ်ွက္ခဲ မံုလာဥနီ သေဘၤာသီး ပဲသီးတို႕ကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ထားပါ
  • ေထာင္းထားတာေတြကို သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြထည့္ေထာင္းကာ ဇြန္းႏွင့္သမေအာင္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲထည့္ကာ ၾကက္ဥကို ထည့္ေပးျပီး ေျပာင္းဖူးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment