Saturday, 20 May 2017

ေျပာင္းဖူးေထာင္း


တခါတေလ အသီးအ႐ြက္ေထာင္းေလးေတြ ေထာင္းစားရတာ ဒီအတိုင္းေလးဘဲစားစား ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕ဘဲစားစား စားလို႕အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ယိုးဒယားမိတ္ေဆြေတြ ေထာင္းတဲ့နည္းအတိုင္း ေထာင္းထားလို႕ စားမိန္ဟင္းေလးတမယ္ေတာ့ ျဖစ္လာမွာ ေသခ်ာပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေျပာင္းဖူး - တဖူး
  • သေဘၤာသီး ျခစ္ျပီးသား - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးေမာက္ေမာက္
  • မံုလာဥနီ ျခစ္ျပီးသား - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး တလံုးေမာက္ေမာက္
  • ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုးခန္႕
  • ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၅ေတာင့္ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - ၁၅ေကာင္ခန္႕
  • င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၇ေတာင့္ခန္႕
  • ထန္းလ်ွက္ခဲ - တခဲ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - အနည္းငယ္
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • ၾကက္ဥ -၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေျပာင္းဖူးကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး ဓါးႏွင့္လွီးခ်ေပးထားပါ
  • သေဘၤာသီး ျခစ္ျပီးသားႏွင့္ မံုလာဥနီ ျခစ္ျပီးသားကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  • ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းထားပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္ဥကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ စိတ္ေပးထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ ရေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ထန္းလ်ွက္ခဲ မံုလာဥနီ သေဘၤာသီး ပဲသီးတို႕ကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ထားပါ
  • ေထာင္းထားတာေတြကို သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြထည့္ေထာင္းကာ ဇြန္းႏွင့္သမေအာင္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာျပင္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲထည့္ကာ ၾကက္ဥကိုထည့္ေပးျပီး ေျပာင္းဖူးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment