Monday 15 May 2017

မုံလာဥ အစိမ်းသုပ်




မံုလာဥေတြ ၀ယ္လာတာ မ်ားသြားတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ အလုပ္ေတာ့ နည္းနည္း မ်ားသြားပါတယ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တစ္မယ္ခ်က္ျပီး အခ်ဥ္တစ္ပုလင္းတည္ကာ ပိုတာကိုေတာ႔ အစိမ္းသုပ္ေလး သုပ္လိုက္ပါတယ္။

ထမင္း၀ိုင္းမွာ အသုပ္တစ္ပြဲေလာက္ပါမွ အဆင္ေျပမယ္ဆိုတဲ့ မိသားစုေတြရဲ ႔ ထမင္း၀ိုင္းေလးအတြက္ အရမ္းကို အဆင္ေျပေစမဲ့ အသုပ္မ်ဳိးျဖစ္ကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလးမို႕လို႕ မံုလာဥေလးမ်ား အဆင္သင့္႐ွိရင္ေတာ့ သုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မံုလာဥ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ဥ
  2. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္ (အရည္ကိုဘဲ ယူပါ)
  3. နံနံပင္ - အေနေတာ္ ေလးပင္ခန္႕
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  9. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ

ျပင္ဆင္ပံု
  • မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ေသးေသးမ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ေပးပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ မံုလာဥ အစိမ္းသုပ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment