Monday, 15 May 2017

မံုလာဥ အစိမ္းသုပ္




မံုလာဥေတြ ၀ယ္လာတာ မ်ားသြားတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ အလုပ္ေတာ့ နည္းနည္း မ်ားသြားပါတယ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တမယ္ခ်က္ အခ်ဥ္တပုလင္းတည္ျပီး ပိုတာကို အစိမ္းသုပ္ေလး သုပ္လိုက္ပါတယ္။

ထမင္း၀ိုင္းမွာ အသုပ္တပြဲေလာက္ပါမွ အဆင္ေျပမယ္ဆိုတဲ့ မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းေလးအတြက္ အရမ္းကို အဆင္ေျပေစမဲ့ အသုပ္မ်ဳိးျဖစ္ကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလးမို႕လို႕ မံုလာဥေလးမ်ား အဆင္သင့္႐ွိရင္ေတာ့ သုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မံုလာဥ - ဥႀကီးႀကီး တဥ
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • နံနံပင္ - အေနေတာ္ ၄ပင္ခန္႕
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ေသးေသးမ်ွင္မ်ွင္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ေပးပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ မံုလာဥ အစိမ္းသုပ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment